Les fonts ornamentals inicien l'horari d’hivern

02/11/2022 - 09:16 h

Les fonts ornamentals de Barcelona comencen el seu horari d’hivern a partir d’aquest 1 de novembre i fins al proper 31 de març. L’Ajuntament adapta l’horari de les fonts aplicant criteris de racionalització horària per aconseguir un estalvi de consum elèctric i fer un ús més racional i eficient dels recursos hídrics.

El nou horari s’aplicarà al conjunt de fonts ornamentals de la ciutat, a excepció de la Font Màgica i les de l’eix Maria Cristina, que romandran apagades de l’11 d’octubre al 21 de desembre a causa del manteniment anual.

Horaris:

Fonts ornamentals amb passis de coreografies amb música: Divendres i dissabtes de 18 a 19 hores.

Fonts ornamentals : De dilluns a diumenge de 18:00 a 19:00 hores.

A més, les fonts ubicades als eixos de Gran Via i Passeig de Gràcia funcionaran de 12:00 a 21:00 hores i les fonts de l’interior dels parcs ho faran al matí de 12:00 a 14:00 hores i a la tarda de 17:00 a 19:00 hores.

Font Màgica

Un cop finalitzades les tasques de manteniment anual, la Font Màgica oferirà les tradicionals coreografies de llum, aigua i música, dijous, divendres i dissabte de les 20 a les 21 hores.

La Font Màgica disposa d’un espai destacat dins del web municipal, on es pot trobar tota la informació dels horaris de funcionament i dels passis de coreografies, així com la història de la font, construïda amb motiu de l’Exposició Universal de 1929 per Carles Buïgas.

Aquesta font és l’element principal del conjunt de cascades i llacs de l’eix Maria Cristina, a Montjuïc, i rep al voltant de 2’5 milions de visitants a l’any el que aporta un gran valor i fort atractiu turístic de la ciutat.

App Fonts 2.0 de Barcelona

Per accedir a la informació completa, l’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de la ciutadania l’App Fonts 2.0, es troben totes les fonts de beure i ornamentals de la ciutat, i ofereix al vianant un accés ràpid als punts de subministrament d’aigua potable, com a servei públic gratuït i de qualitat que manté l’Ajuntament.

Al voltant de la ciutat hi ha un total de 1.719 fonts de beure amb una ràtio més elevada de fonts de beure per habitant de les ciutats europees, a més a més, d’informació patrimonial de les 323 fonts ornamentals de la ciutat de Barcelona.