Els llums de Nadal il·luminen el comerç

28/11/2022 - 18:26 h

Dotze establiments de CorEixample lluiran aquestes festes aparadors muntats amb il·luminació i guarniments nadalencs creats per joves estudiants de deu escoles de disseny. Vine a passejar pels comerços i vota l'aparador que més t'agradi!

Barcelona Centre de Disseny i la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona repeteixen la iniciativa ‘Els llums de Nadal il·luminen el comerç’ per tal de dinamitzar amb innovació el comerç de proximitat durant la campanya de Nadal. L’acció pretén aconseguir que els comerços més tradicionals i emblemàtics incorporin el disseny com a aliat i, alhora, es vol donar visibilitat al talent creatiu de la ciutat. La idea és que l’enllumenat de Nadal, fins ara instal·lat només als carrers, també envaeixi els aparadors de les botigues i que esdevingui la part fonamental del projecte de disseny d’un aparador.

La iniciativa va néixer el Nadal de 2017 i cada any arriba als aparadors d’un o altre eix comercial de Barcelona. Enguany l’acció es desenvolupa a l’Eixample i a Sants, on s’ha convidat 10 escoles de disseny a crear la decoració dels aparadors de 12 i 10 botigues, respectivament. Els valors que vol transmetre la campanya de Nadal 2022 són la tendresa, l’acollida, el respecte, la sostenibilitat, el consum responsable, la igualtat i la diversitat.

En concret, a l’Eixample hi participen dotze comerços de l’eix comercial CorEixample. Són els següents:

  1. Tatanet Moda Infantil (València, 355): Per un Nadal rodó, la geometria del joc, a càrrec de ETSALS Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle (Universitat Ramon Llull).
  2. Minimal Life (Bailén, 113): Un Nadal sostenible, ESDi Escola Superior de Disseny
  3. Barceloning (Mallorca, 332) U-Deu, ESEIAAT Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa.
  4. Farmàcia Puigoriol (Mallorca, 312): Light Box Christmas, IED Barcelona Centre Superior de Disseny
  5. Pilar Ibáñez Peleters (Bruc, 116): Lightxample, ESDESIGN | Escola Superior de Disseny de Barcelona
  6. Audenis (València, 316): El llegat natural, ESDAPC
  7. Forn Sarret (Girona, 73): Estimats Reis Mags…, LABASAD Barcelona School of Arts & Design
  8. Papereria Canut (Girona, 73): Re-Gala, Escola Massana
  9. Korai Centre d’Estètica (Consell de Cent, 376), Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona.
  10. Audrey be you (Consell de Cent, 378): Mon Chéri, ESDAPC.
  11. Cotilleria Mercè (Girona, 76): Passió i sensualitat, LCI Barcelona.
  12. Weber Center Barcelona (Aragó, 315): Barbacoes de Nadal, ESEIAAT Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa

Acte de descoberta i votació popular

L’acte de descoberta dels aparadors de l’Eixample va tenir lloc la tarda del passat dimarts, 29 de novembre. Durant la descoberta, es van lliurar els diplomes als alumnes de les escoles i als botiguers. L’aparador del Forn Sarret, amb el projecte ‘Estimats Reis Mags…’ de l’alumnat de l’escola de disseny LABASAD, va ser elegit l’aparador més innovador pel jurat professional.

Un cop presentades les propostes, ara et toca votar a tu! Vine a passejar pels comerços participants i vota l’aparador lluminós que més t’agradi a través de les postals que trobaràs a cadascun dels establiments. A partir del 8 de gener, les postals es recolliran amb els vots. El disseny guanyador de la votació popular s’anunciarà el 10 de gener de 2023.

Una torreta informativa de carrer ubicada davant del mercat de la Concepció (c. d’Aragó) informe sobre la iniciativa i la situació dels dotze comerços participants.