El Consell Plenari aprova la proposta de pressupost municipal per al 2023

02/12/2022 - 07:30 h

La sala de plens de la seu del Districte va acollir ahir el darrer Plenari del Consell de Districte del 2022. Un dels punts centrals de l’ordre del dia va ser la presentació de la proposta del pressupost municipal per al 2023, que es va informar favorablement. El Gerent del Districte, Joan Cambronero, va ser l’encarregat d’explicar la previsió d’ingressos i despeses, tant de l’àmbit de ciutat com de Districte, i els eixos prioritaris del nou pressupost.

A la part decisòria, també es va informar favorablement la proposta de nomenar l’interior d’illa de l’antic Cinema Urgell, entre els carrers de Sepúlveda, Floridablanca i Comte Borrell, amb el nom de Cristina Fernández Pereira, i elevar la proposta a la propera ponència de nomenclàtor. Cristina Fernández Pereira fou una de les onze dones de la presó de Les Corts executades al Camp de la Bota pel règim franquista el 1939. 

Com és habitual, la sessió també va comptar amb l’informe del regidor. Pau Gonzàlez Val va fer un repàs de l’estat dels diferents projectes i obres en marxa a l’Eixample, i també altres projectes que s’han d’iniciar com la reforma necessària del parc de Joan Miró, la transformació de La Model o el projecte, encara en fase de planificació, de crear una nova àrea de gossos a l’avinguda de Roma en substitució de l’àrea de gossos de l’interior d’illa de Paula Montal, que tancarà definitivament el pròxim 15 de desembre.

L’equip de govern també va presentar l’informe de l’habitatge i l’informe d’interiors d’illa de l’Eixample.

Finalment, la sessió va continuar amb la part d’impuls i control, en què es van debatre les propostes dels grups municipals sobre temes de neteja i contenidors, seguretat o inclusió, entre altres qüestions. El Plenari va concloure amb la part de precs i preguntes.

Recupera el resultat de les votacions i el detall de la sessió en aquest enllaç

Declaració institucional

En el marc de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre, ahir el Consell Plenari va començar amb una declaració institucional de tots els grups. Explicada per la consellera Marta Sendra, la declaració vol reivindicar el dret de les persones amb discapacitat de tots tipus a treballar igual que tothom i en llocs laborals inclusius i accessibles, reclamar més formació professional adaptada a les seves necessitats i amb el compromís de continuar desenvolupant i ampliant les accions dins de l'”Estratègia d’inclusió a l’Eixample, un compromís cap a la inclusió.”