Bon Nadal, família! Així celebrem les festes a l'Eixample

14/12/2022 - 09:39 h

L'esperit nadalenc torna als carrers de tots els barris de l'Eixample: carrers guarnits, fires i trenets de Nadal, mostres de joguines, espectacles de música en viu, iniciatives solidàries i un programa complet d'activitats familiars i noves propostes lúdiques i culturals.

Destaquen:

Fires de Nadal

Aprofiteu per passejar per les fires de Nadal del districte i gaudir del comerç de proximitat. A la Fira de Nadal de la Sagrada Família hi trobareu més de 70 parades dedicades als avets i guarniments de Nadal, figures per al pessebre, regals, artesania i productes alimentaris, així com un bon grapat d’activitats complementaris. A partir del 16 de desembre, s’instal·larà la tradicional Fira de Reis a la Gran Via, amb parades de joguines tradicionals i peluixos, així com articles de regals, artesania i xurreries.

Com a novetat, del 2 al 5 de gener, l’avinguda Mistral recupera l’antiga Fira de Reis un quart de segle després de la seva aturada el 1996. A més de comptar amb una cinquantena de parades, oferirà activitats familiars i tallers per promoure el reciclatge i la sostenibilitat. Per als més bibliòfils, un any més el Mercat Dominical de Sant Antoni es vesteix de Nadal del 20 al 24 de desembre i aquests mateixos dies celebrarà amb una exposició molt especial els seus 85 anys d’història al barri. La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dia 20, a les 18 h, a la marquesina del carrer Comte d’Urgell.

Del 16 al 30 de desembre, la plaça de Catalunya també serà l’escenari de la 8a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, amb diferents casetes que oferiran un ampli ventall d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica, joguines i altres productes de petit regal que us ajudaran a escollir els articles bons i locals!

Mostres de jocs i joguines

Els petits de casa no es voldran perdre les mostres de jocs i joguines dels quatre casals infantils de l’Eixample: Fort Pienc, Cotxeres Borrell, Sagrada Família i Urgell. Les mostres, que tindran lloc del 14 de desembre al 5 de gener, són espais on les famílies amb infants de 0 a 12 anys poden compartir estones de joc, experimentar amb les últimes novetats lúdiques i educatives del mercat així com amb els jocs més clàssics, tot promovent un consum crític i responsable. A més, cada casal infantil organitza tot una sèrie d’activitats i espectacles complementaris. Per no avorrir-se ni un minut!

Sons de Nadal

Fins al 4 de gener, la música dels estils més diversos i les formacions més selectes arriba als carrers, places i mercats de l’Eixample, amb una programació gratuïta de 18 concerts en directe: jazz, indie, pop, flamenc, clàssica… tot un regal per als vianants!

Descobriu les diferents dates i ubicacions al web de Sons de Ciutat.

Barcelona Festival de Nadal

El Festival de Nadal torna a la plaça de Catalunya i la plaça de la Universitat entre el 17 i el 30 de desembre, amb propostes i activitats per a tots els públics.

A la plaça de Catalunya podreu gaudir d’una àmplia programació pensada per a tots els públics —grans i petits, locals i visitants— que s’estructura en tres franges:

  • Nadal en família, d’11 a 14 hores. Als matins, sis estacions d’activitats ofereixen propostes transversals per a totes les famílies.
  • Tardes i vespres culturals, de 16.30 a 20.30 hores. Una successió d’espectacles musicals, d’arts de carrer, circ, dansa i concerts.
  • La Torre de Nadal, de 20.00 a 21.00 hores. Un espectacle de gran format que combina òpera i circ, coproduït amb el Gran Teatre del Liceu.

La plaça de la Universitat s’afegeix un any més al Festival de Nadal amb la instal·lació Solstici, una obra d’OFFF Barcelona que recull interpretacions del solstici d’hivern sota el prisma de les arts digitals, combinant animació en 3D, art generatiu, llum, il·lustració animada i cinema.

Podeu consultar el programa complet del Barcelona Festival de Nadal en aquest enllaç.

Més plans nadalencs per gaudir a prop de casa

Aquest Nadal podreu redescobrir els barris de l’Eixample de maneres ben originals! Us animem a pujar als trenets de Nadal dels barris del Fort Pienc i de la Sagrada Família i passejar pels comerços de la rambla de Catalunya a través del joc interactiu Caçador de tions‘ que us reptarà a trobar fins a 12 tions virtuals diferents. També podreu participar en la ruta de realitat augmentadaEl Secret de Gaudí‘ i recórrer l’enllumenat nadalenc de la ciutat a través del Barcelona Night Tour de TMB.

La campanya Neva a Sant Antoni portarà el 17 de desembre animació, nadales i xocolatada a la cruïlla de Tamarit amb Comte Borrell (Mercat de Sant Antoni). El dia 20 de desembre, a partir de les 16.30 h, l’eix CorEixample ha organitzat amb les escoles del barri un Concert de Nadal al carrer Bruc amb Aragó.

Els eixos comercials del districte, juntament amb la Direcció de Comerç, també han preparat un ampli ventall d’espectacles familiars gratuïts que tindran lloc a diferents carrers i places de l’Eixample. Els més joves podran participar d’un Nadal esportiu a les pistes de Joan Miró i del Fort Pienc.

Enguany tampoc faltaran les iniciatives solidàries amb diferents campanyes de recollida de joguines i recapte d’aliments. Els mercats també hi col·laboren: el 17 de desembre el Mercat del Ninot organitza una fira solidària per recaptar fons per La Marató de TV3. Fins al 5 de gener, el Mercat de la Sagrada Família cedeix un espai a l’Associació de Veïns de la Sagrada Família per a la recollida d’aliments i joguines per a les famílies que més ho necessiten del barri.

Podeu consultar el detall de totes les activitats del districte al programa de Nadal de l’Eixample.

Per a més informació sobre el Nadal a la ciutat, podeu cercar al web de Nadal.