Tancament temporal dels Jardins de Torre de les Aigües per obres

09/02/2023 - 18:30 h

A partir del dilluns 13 de febrer aquest interior d’illa de la Dreta de l’Eixample romandrà tancat al públic per fer obres de rehabilitació en el passatge d’accés, situat al carrer Roger de Llúria, 56. Està previst que els treballs tinguin una durada de 3 mesos i un cost de 125.000€.

Els treballs en aquest passatge, de 38,50 metres de longitud, impliquen renovar els revestiments actuals i millorar l’enllumenat, sempre mantenint els trets existents com són la paret de maçoneria, la característica porta d’accés o el paviment de peça de ceràmica. A més, també està previst introduir-hi una zona per a exposicions temporals que permeti dinamitzar l’espai i vincular-hi més la ciutadania.

El primer interior d’illa recuperat com a jardí públic

Aquest interior d’illa enjardinat, situat entre el carrer de la Diputació i el carrer del Consell de Cent, és conegut per l’alta torre de maó que el 1867 va començar a construir l’arquitecte Josep Oriol Mestres per tal d’abastir d’aigua potable les primeres finques d’aquesta zona de l’Eixample. És una obra protegida com a Bé Cultural d’Interès Local. El conjunt es va habilitar com a jardí públic el 1987 i va esdevenir el primer interior d’illa en ser recuperat per a l’ús ciutadà.