Els quioscos amplien l’oferta de productes i serveis

11/02/2023 - 10:02 h

Aquesta setmana es tramitarà la modificació de la normativa que permetrà ampliar l'oferta de productes i serveis dels quioscos de la ciutat donant compliment a l'acord assolit abans de l'estiu. Així els actuals quioscos evolucionaran cap a un model més sostenible i viable econòmicament amb una oferta de nous productes i serveis, però mantenint la venda de publicacions com activitat principal.

En concret, s’aprovarà la modificació de diverses clàusules del plec regulador de la concessió d’ús privatiu de domini públic dels quioscos situats a la via pública, aprovat el 2013 i vigent fins al 2030, que regula tots els quioscos excepte els de la Rambla, que estan regulats per llicència. La modificació de la normativa inclou el següent:

  • Modificació dels percentatges d’exposició dels productes: hi haurà un mínim del 51% de premsa per contribuir a la viabilitat del sector, i s’amplia fins al 49% l’espai autoritzat per vendre altres productes.
  • Flexibilització dels horaris d’obertura i tancament: es redueix l’obligació d’obertura diària de 8.00 a 15.00 hores a la franja de 9.00 a 14.00 hores.
  • Possibilitat (individual) de vendre cafè per emportar: s’hi incorpora la venda de cafè per emportar, fins ara no autoritzada.
  • Possibilitat (individual) de vendre menjar envasat per emportar: s’hi incorpora la venda de menjar envasat per emportar, fins ara no permesa, sense possibilitat de manipulació ni de consum al quiosc.
  • Possibilitat d’oferir serveis promoguts per l’Ajuntament d’atenció social de proximitat: es facilita que participin en projectes impulsats per l’Ajuntament, d’interès social o comunitari, en què puguin prestar serveis de suport.

S’aprofita també la modificació del plec per introduir-hi alguns canvis que facin més àgils els tràmits. Finalment, s’hi incorpora la possibilitat que es puguin dur a terme convocatòries per cobrir quioscos vacants.

Des de finals de setembre ja es va autoritzar la incorporació als quioscos de nous serveis que no requerien modificar el plec, com els caixers automàtics, les antenes 5G o els armariets per a la distribució d’últim quilòmetre de paqueteria.