BCN Sports Film Festival a l'Eixample

16/02/2023 - 15:21 h

Del 20 al 28 de febrer se celebra la 13a edició del BCN Sports Film, el festival especialitzat en cinema esportiu internacional. Un any més, el certamen tindrà un format híbrid, amb projeccions presencials i projeccions en línia. Les sessions presencials es podran gaudir en diferents equipaments de Barcelona. A l'Eixample es podran veure algunes produccions als Cinemes Girona. Les entrades a totes les sessions són gratuïtes, amb reserva prèvia.

Les obres seleccionades tracten temàtiques diverses dins de l’àmbit esportiu, com la importància de la diversitat en els referents, la superació personal o les pressions familiars i socials. Com a novetat, aquest any el festival dedicarà una programació especial dedicada al basquetbol en honor al centenari de la Federació Catalana de Basquetbol.

En total s’han seleccionat 67 produccions, repartides en 22 sessions i 7 seus diferents: el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, els Cinemes Girona, l’INEFC Barcelona,  el Centre Cívic El Sortidor, l’Institut Francès de Barcelona, el Centre Cívic Bon Pastor i el Centre Cívic Cotxeres de Sants.

A més a més, totes les sessions estaran actives del 20 al 28 de febrer a través de la plataforma FestHome.

Els Cinemes Girona oferiran 5 sessions:

  • El triple de la meva vida
    Dimecres 22 de febrer a les 19 h
    Una sessió per celebrar el centenari de la Federació Catalana de Basquetbol en què podràs gaudir d’obres rellevants com The Queen of Basketball, guanyadora de l’Oscar a millor curtmetratge documental en 2022; Informe Plus + | La Plata de los Ángeles, un documental que narra la il·lusió que va despertar la selecció masculina de bàsquet en la dècada dels 80; o El millor lloc on he estat mai, una història que ens aproxima als jugadors de bàsquet més petits i les seves pors i pensaments abans d’un partit.
  • Una altra mirada 
    Dijous 23 de febrer a les 19 h
    Una sessió per ampliar horitzons i descobrir altres realitats del món de l’esport amb pel·lícules com Shower Boys, que qüestiona els límits i la masculinitat de l’altre; Egoland, amb personatges d’animació que estan a punt d’aconseguir el cim del Gran Trol, i París, la Meca del Parkour per descobrir els emblemàtics salts del parkour.
  • Sensacions de l’esport
    Divendres 24 a les 19 h
    Una sessió que combina animació, ficció i documentals.  Entre altres propostes, podràs acompanyar un jove boxejador que ha de fer front a la pressió a The Spark o descobrir la història del boxejador professional Tadeusz “Teddy” Pietrzykowski que va haver de lluitar en camps d’extermini nazis.
  • Somriures de l’esport
    Divendres 24 a les 21 h
    Gaudeix de la cara més divertida de l’esport. Produccions amb un toc d’humor que ens ensenyaran a mantenir la il·lusió enfront de qualsevol context com Square FootGreen – Fit Uncle Maurice.
  • And the winners are…
    Diumenge 26 de febrer a les 18 h
    Podràs veure una selecció de les produccions audiovisuals guanyadores de la 13a edició del BCN Sports Film Festival.

Més informació