La dansa i l’arquitectura es fusionen al Dansa Metropolitana

08/03/2023 - 10:30 h

Del 9 al 26 de març, arriba la sisena edició del Dansa Metropolitana amb una programació que posa la dansa a l'abast de tothom i omple d'espectacles una àmplia diversitat d'espais com teatres, centres cívics, carrers, places, espais públics i edificis emblemàtics de dotze ciutats metropolitanes: Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans.

Com a novetat, s’amplia la visió a espais arquitectònics emblemàtics i es crea el projecte Liminar, que habita espais del patrimoni cultural l’ús del qual es troba en transició, i els transforma en espais singulars per acollir intervencions de dansa. Entre els deu espais arquitectònics seleccionats, hi ha l’antiga seu de l’Editorial Gustavo Gili, que el diumenge 26 de març, a les 12 hores, acollirà en el pati l’espectacle multidisciplinari ‘Les Rustines de l’Ange’, de la companyia CoraSon.

A l’Eixample, altres espais vibraran al ritme de la dansa. El Centre Cívic Cotxeres Borrell acollirà el 24 de març l’espectacle ‘La Quela’, de Brodas Bros, que recuperen el repertori musical infantil de tradició oral a través de l’experimentació, la dansa i el hip-hop. El Centre Cívic Fort Pienc ens proposa dos espectacles per al dissabte 18 de març, a les 12 hores: ‘Samsara’, de Chey Jurado y Javito Mario, dos potents ballarins que fusionen dansa contemporània i breakin,  y ‘Otempodiz’, d’Ertza, que mostra el poder de la dansa a través d’un intercanvi artístic entre Euskadi i Moçambic. A més, el 21 de març acollirà la conferència ballada de TRA TRA TRA Tradición Transmisión Traición, dins del projecte Explica Dansa codirigit per Beatriu Daniel i Toni Jodar.

Ben a prop, al TNC Teatre Nacional de Catalunya, podreu gaudir de ‘Trilogía sobre la guitarra’ en tres sessions els dies 10, 11 i 12 de març. Es tracta d’un diàleg intimista i enlluernador entre el flamenc i la guitarra de la prestigiosa bailaora Rocío Molina i del mestre de guitarra Rafael Riqueni.

Podeu consultar el programa complet de Dansa Metropolitana aquí.

Més informació