Durant les properes setmanes es difondran materials diversos com cartells i fulls de mà en diferents indrets de la ciutat i a través de les xarxes socials. A més, s’ha creat una pàgina web que conté informació sobre aquestes malalties, consensuada amb entitats i organitzacions sanitàries en el marc de l’Estratègia de salut sexual i reproductiva (ESSIR).
En una primera fase, la major part dels cartells i fulls de mà informatius es distribuiran en equipaments juvenils, centres sanitaris i espais d’entitats col·laboradores, com per exemple els serveis infoJove i “Aquí t’escoltem” i altres equipaments juvenils. Amb el material informatiu, també es preveu distribuir més de 50.000 preservatius.
El projecte l’ha desenvolupat un grup de treball integrat per més d’una trentena de professionals de disset organitzacions, inclòs el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Tendència a l’alça de la gonocòccia i la clamídia
Tot i l’estancament de les ITS que es va produir arran de la pandèmia i la tendència al descens en els últims anys de la infecció per VIH, malalties com la clamídia o la gonocòccia han incrementat l’afectació de manera important i registren incidències històricament altes, segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). També es fa seguiment de la situació de la sífilis i el limfogranuloma veneri.
Al marge de conscienciar sobre les ITS, la campanya vol defensar el dret de les persones a gaudir de la sexualitat de manera lliure i plaent en un marc de respecte.