Setmana Santa a l'Eixample 2023

31/03/2023 - 13:06 h

Les comunitats catòliques de Barcelona celebren del 2 al 9 d’abril un dels períodes més importants del cristianisme, amb actes com la benedicció de rams i les processons.

La Setmana Santa és el conjunt de celebracions de caràcter religiós que té lloc la darrera setmana de Quaresma. S’hi commemora la passió, mort i resurrecció de Jesús i enguany se celebra entre Diumenge de Rams, 2 d’abril, i Diumenge de Resurrecció, 9 d’abril.

A Barcelona, tenen lloc actes, processons i celebracions en el marc del recolliment, fraternitat i espiritualitat que caracteritzen aquest període del cristianisme. També s’hi instal·len fires i parades de venda de palmes, palmons i llorers per dur-los a beneir a l’església Diumenge de Rams. Un cop beneïts, es pengen als balcons de les cases perquè portin sort i protegeixin dels mals esperits.

A l’Eixample:

Benedicció de palmes i rams (Diumenge de Rams, 2 d’abril)

  • A les 10 hores, missa a la parròquia Mare de Déu del Pilar. A les 11.30 hores, benedicció de rams a la parròquia Sant Eugeni I Papa. Ho organitza: Parròquia Mare de Déu del Pilar i Parròquia de Sant Eugeni I Papa.
  • Al matí, a l’avinguda Mistral amb carrer de Rocafort. Ho organitza: Parròquia de la Preciosíssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.
  • A les 12 hores, a la Sagrada Família i a la façana de la Passió al carrer Sardenya (es podran recollir les entrades fins a completar l’aforament, del 27 al 31 de març, a la secretaria de pastoral de la Sagrada Família – c/ de Sardenya, 318, accés cripta-, de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores). Ho organitza: Parròquia de Família.

Viacrucis
A les 21 hores, a la façana de la Passió i veneració de la Creu de la Basílica de la Sagrada Família. Entrada lliure amb aforament limitat. Ho organitza: Parròquia de la Sagrada Família.