Impuls per a la regulació de 31 nous dipòsits pluvials a la ciutat

18/04/2023 - 09:54 h

La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el pla especial urbanístic per a la regulació de 31 dipòsits nous. L’actuació suposa la concreció del Pla Director Integral de Sanejament de la ciutat de Barcelona (PDISBA) que vol, entre altres objectius, minimitzar els riscos d’inundacions i abordar els reptes que planteja l’actual situació d’emergència climàtica.

Dos d’aquests nous dipòsits se situaran a l’Eixample, i se sumaran als tres dipòsits ja existents a l’Escola Industrial, Urgell/Mallorca i Parc de Joan Miró:

  • Dipòsit passeig de Sant Joan
  • Dipòsit Calàbria

Els 31 dipòsits antiindundacions i antidescàrrega sumen un cost aproximat de 300.284.625 euros.

Pla Director Integral de Sanejament de Barcelona

El Pla Director Integral de Sanejament de Barcelona (PDISBA) suposa el replantejament del sistema de clavegueram i drenatge de la ciutat per adaptar aquesta infraestructura als efectes del canvi climàtic: l’augment de la temperatura, la menor disponibilitat d’aigua, l’increment de les inundacions i el retrocés de les platges.

En aquesta línia, el pla marca com a objectiu reduir com a mínim al 50% els riscos derivats d’inundacions per pluges extremades i contempla la construcció, en dues fases, de 55 nous dipòsits de regulació del sistema de sanejament i drenatge urbà, repartits estratègicament per la ciutat.