La Dreta de l'Eixample celebra la Festa Major i la Fira Modernista

11/05/2023 - 19:33 h

La Festa Major del barri torna els dies 19, 20 i 21 de maig, i amb ella la 17a Fira Modernista i del Comerç, que enguany està dedicada a l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

Des de mostres de teatre, cinema, balls i concerts fins a tallers infantils i competicions esportives passant per diferents propostes de cultura popular, com la cercavila amb el ball de gegants. Una cinquantena d’entitats han fet possible el programa de Festa Major, que enguany inclou més activitats i més espais.

Hi ha tres ubicacions principals:

  • C. Girona, entre València i Mallorca: amb diferents propostes familiars, lúdiques, culturals i festives coordinades per l’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample. A l’escenari d’aquest emplaçament, el divendres 19 de maig, a les 19.30 h, tindrà lloc la lectura del Pregó a càrrec de les veïnes Mercè Capdevila i Carme Izquierdo.
  • C. Consell de Cent, entre Girona i Bailèn: la festa més alternativa, coordinada pel Casal de Joves La Dreixa. S’hi farà el concurs de truites, la mostra d’artesania, un bingo musical i la Nit Jove de concerts, entre altres propostes.
  • Pg. de Sant Joan, entre Provença i Rosselló: coordinat per l’Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan, aquest espai acull diverses activitats culturals, com una exposició, una sessió de cinema a la fresca i diferents espectacles musicals per gaudir del swing, el jazz o el rock!

A aquests espais, s’hi suma un altre de destacat al carrer Bruc, entre l’avinguda Diagonal i el carrer de Consell de Cent. Es tracta de la 17a edició de la Fira Modernista i del Comerç de Barcelona, que aquest any està dedicada a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, en commemoració dels cent anys de la seva mort.

La Fira Modernista és una gran festa d’època ambientada en un dels moviments culturals més característics del barri de la Dreta de l’Eixample: el modernisme. Està organitzada per l’eix comercial Coreixample, conjuntament amb l’Institut de Paisatge Urbà, i amb la col·laboració de Turisme de Barcelona. A la Fira s’hi poden trobar parades d’artesania i de comerç de proximitat del barri, parades modernistes d’arreu i productes gastronòmics. També s’han organitzat tallers, activitats, desfilades i fotografia d’època, rutes guiades i moltes novetats, com una ludoteca i un àlbum de cromos dedicat a Domènech i Montaner.

La presentació de la Fira Modernista tindrà lloc al Centre Cultural La Casa Elizalde el 16 de maig, a les 19 h, amb la conferència inaugural “Un passeig per la Barcelona de Domènech i Montaner”, a càrrec dels arquitectes Lluís Domènech i Girbau, descendent de l’arquitecte, i Clàudia Sanmartí, co-comissària de l’Any Domènech 2023. Cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Pots consultar aquí les afectacions a la mobilitat amb motiu de la celebració de la Festa Major i de la Fira Modernista.