VilaVeïna a la Dreta de l’Eixample

10/05/2023 - 15:00 h

El servei de VilaVeïna acompanya les persones cuidadores i totes aquelles que necessiten ser cuidades. Ara podeu accedir-hi directament al barri de la Dreta de l’Eixample, amb diversos horaris d’atenció a l’Espai de Gent Gran Carlit (Roger de Flor, 162).

Horaris d’obertura:

    • Dilluns i divendres: de 9.15 a 13.15 h
    • Dimecres i dijous: de 16.30 a 19.30 h

En aquests espais, hi treballa un equip de professionals que us poden proporcionar informació sobre tots els recursos i els serveis disponibles al voltant de les cures. L’objectiu és acompanyar les persones cuidadores i aquelles que necessiten ser cuidades, i donar-los suport des d’una lògica de proximitat i de manera col•lectiva.

Entre els serveis que s’hi ofereixen destaquen els mateixos punts informatius i d’orientació entorn de les cures, els de promoció de les habilitats familiars, els serveis de suport a la conciliació i els espais de benestar emocional i suport mutu. Alhora, també s’hi ofereix assessorament jurídic i laboral per a les persones cuidadores.

El projecte s’adreça a tota la ciutadania, però en especial a les persones que necessiten més acompanyament i atenció, com són les famílies amb infants, la gent gran i les persones que se’n fan càrrec, de manera remunerada o no.

VilaVeïna és un servei gratuït de l’Ajuntament de Barcelona que es va posar en marxa l’any 2021 a quatre barris de la ciutat. Actualment, els barris on hi ha oficines del projecte són: el Gòtic, el Carmel, el Congrés i els Indians, la Marina, la Maternitat i Sant Ramón, la Trinitat Vella, la Vila de Gràcia, Provençals del Poblenou, Sant Gervasi de Cassoles i Vilapicina. I també, a les darreres incorporacions: Badal, el Clot-Camp de l’Arpa, la Prosperitat, el Maresme, Horta i la Dreta de l’Eixample. Amb aquestes obertures, el projecte consolida el seu servei als deu districtes de la ciutat.