Nova iniciativa per mantenir viu el teixit comercial de l'Esquerra de l'Eixample

01/06/2023 - 09:57 h

La Xarxa Cesca, la Xarxa Comunitària d’Economia Social i de Cures de l’Esquerra de l’Eixample, es va adherir el passat mes de maig a la xarxa de col·laboradors del Centre de Reempresa de Catalunya amb l’objectiu de treballar conjuntament per mantenir viu el teixit comercial del barri i evitar que baixin persianes els comerços de tota la vida oferint-los un servei d’assessorament tècnic personalitzat i gratuït.

Així doncs, les empreses i les persones que la Xarxa Cesca derivi a Reempresa podran rebre atenció i acompanyament personalitzat, sense cap cost. Es pot contactar des del correu info@xarxacesca.net, tant si es té qualsevol dificultat en la gestió empresarial (econòmic/ financera, de comunicació, jurídic/ fiscal, de direcció, organització…) com si es vol cedir l’empresa (per jubilació, canvi de domicili…) o per a totes aquelles persones amb ganes d’emprendre que desitgen adquirir-ne una en funcionament.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és ampliar l’oferta de serveis al barri de la Xarxa Cesca, disseminar, donar a conèixer i emprar els serveis i recursos de Reempresa entre el veïnat de l’Esquerra de l’Eixample. La finalitat és mantenir l’economia i el teixit comercial del barri afavorint la continuïtat i el creixement dels comerç ja existent.

El programa Reempresa va iniciar el servei l’any 2011 i ja ha assolit més de 4.000 reempreses d’èxit, les quals han salvaguardat prop d’11.200 llocs de treball a Catalunya. Des del 2020, la Xarxa Cesca treballa en tres àmbits d’actuació: l’economia sense diners, les cures i el suport mutu i l’ocupació i l’economia local. Més de 40 entitats en formen part i unes 1.000 persones ja han emprat alguns dels seus serveis.