La línia X1 de bus incorpora noves parades a la zona del 22@

30/06/2023 - 10:00 h

El 3 de juliol entren en funcionament les quatre noves parades del bus semidirecte de la línia X1 per millorar la intermodalitat de la línia i la connectivitat a la zona del 22@ i els campus universitaris.

A partir del 3 de juliol, la línia de bus X1 incorpora quatre noves parades per millorar la intermodalitat, donar servei a l’àrea del 22@ i arribar més a prop de les universitats de la zona.

En concret, les noves parades permetran que aquesta línia millori la connexió amb les parades de metro de Glòries (L1) i Encants (L2), i que augmenti la cobertura i les connexions amb altres línies de bus (H12 direcció Verneda, línia 7 direcció Fòrum, V23 direcció Cant Marcet i línia 192 direcció Hospital de Sant Pau).

Les noves parades se situaran a:
-gran via de les Corts Catalanes (amb l’avinguda Diagonal)
-carrer de Badajoz (àrea d
’intercanvi Glòries)
-carrer de Roc Boronat
-carrer d’Aragó (amb el carrer dels Enamorats)

Aquesta nova disposició del recorregut comporta l’anul·lació de la parada de CastillejosEncants (codi de parada: 9803).

La primera línia exprés de Barcelona

El primer servei semidirecte XPRESBus es va posar en servei el setembre del 2021 per connectar les places de Francesc Macià i de les Glòries amb el centre de Barcelona. Un dels trets diferencials del concepte XPRESBus és que, com que té poques parades i circula en gran part per carrils reservats, pot escurçar el temps de viatge.

En aquest sentit, la línia X1 ha estat un èxit, ja que assoleix en molts trajectes una velocitat comercial superior a 15 km/h, un 40 % més ràpida que la mitjana de les línies d’autobús de TMB. A més, es tracta d’una línia totalment sostenible, ja que funciona amb vehicles d’hidrogen.