Obert un nou tram de carril bici al carrer de la Independència

04/07/2023 - 10:59 h

El tram connecta en sentit pujada el carril bici de la Meridiana, al parc de les Glòries, amb el del carrer de Sant Antoni Maria Claret.

Des del dia 1 de juliol ha entrat en servei un nou tram de carril bici al carrer de la Independència. Aquest carril bici segregat, en sentit pujada, serveix d’unió entre el carril bici del parc de les Glòries, a l’alçada de l’avinguda Meridiana, i el del carrer de Sant Antoni Maria Claret.

El carril bici es situa a tocar de la vorera de la banda Llobregat en sentit pujada separat de la circulació amb peces separadores des de l’avinguda Meridiana i per un cordó de serveis a partir del carrer Aragó.

Aquest tram permet completar la connexió de la xarxa ciclista, ja que a tots els encreuaments pels quals passa permet enllaçar amb altres trams de carril bici com per exemple, els dels carrers: Consell de Cent, Aragó, València, Mallorca, Provença, Indústria i Sant Antoni Maria Claret.

Millora de la infraestructura ciclista

L’Ajuntament continua ampliant la infraestructura ciclista a la ciutat en la seva aposta per una mobilitat sostenible, saludable i segura. Els mesos de juliol i agost s’aprofitarà per avançar i acabar l’execució dels nous carrils bici.

Alguns d’ells ja s’han iniciat i podran obrir aquests propers mesos, com per exemple el del passeig Maragall – carrer Freser – carrer Rosselló, que està previst que finalitzi a finals de juliol; el carril bici de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre la plaça Espanya i el carrer Mineria, que acabarà al mes de setembre; les tasques de reurbanització de la terciana de l’avinguda Diagonal, vinculades al carril bici que cobreix el tram entre la Facultat d’Empresarials i el Parc Cervantes, amb data prevista d’acabament al mes de juliol; i els trams de carril bici de Via Augusta, entre Laforja i Dolors Monserdà, que finalitzen el mes de juliol.

Aquest també han començat les obres del carril bici del carrer Còrsega, entre els carrers Freser i Castillejos, i es preveu que comencin diversos trams centrals del carril bici del carrer Mallorca; el carril bici de la Gran Via, entre carrer Mineria i la plaça Cerdà i el carril bici del passeig Marítim, entre l’avinguda Ramon Trias Fargas i el carrer de Trelawny.

Els nous trams executats de carril bici durant el 2022 ja tenen una mitjana superior als 24.000 usos diaris.