La Setmana de la Mobilitat a l'Eixample

13/09/2023 - 12:37 h

La Setmana Europea de la Mobilitat 2023 se celebra del 16 al 22 de setembre. El tema escollit per aquest any és l’Eficiència energètica i el lema 'Combina i mou-te' per posar l’èmfasi en la intermodalitat.

Barcelona s’adhereix a la Setmana amb un seguit de propostes per a petits i grans. La celebració començarà el divendres 15 de setembre amb el Park(ing)Day i finalitzarà el 22 de setembre, Dia Mundial sense Cotxes. Enguany, el cap de setmana del 16 i 17 de setembre es tornen a repetir les portes obertes als equipaments i serveis de la ciutat relacionats amb la mobilitat.

A l’Eixample s’han programat diferents activitats per a tots els públics.

Hi trobareu xerrades, tallers, jocs i sessions de contes per als més menuts o una pedalada sostenible, entre altres propostes que organitzen les entitats i equipaments dels barris. El divendres 15, amb motiu del Park(ing) Day, algunes places públiques d’aparcament del Districte es transformaran de manera temporal en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. Enguany la iniciativa se centra en el tema dels refugis climàtics.

Amb l’adhesió a la Setmana, Barcelona vol:

  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de la ciutat amable i pacífica i sobre altres usos a què es pot destinar l’espai que habitualment ocupa el vehicle privat motoritzat.
  • Conscienciar sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir una ciutat menys contaminada.
  • Promoure els mitjans de desplaçament més sostenibles (a peu, en bici i amb transport públic).