Afectacions a la mobilitat amb motiu de la Cursa de la Mercè

14/09/2023 - 18:45 h

La Festa Major de Barcelona més esportiva comença aquest diumenge, 17 de setembre, amb la Cursa de la Mercè. El recorregut de 10 km té la sortida i la meta a l'avinguda de la Reina Maria Cristina i les principals afectacions a la mobilitat es produiran entre les 6.30 i les 13.15 hores.

Amb el recorregut habitual de 10 quilòmetres, la carrera comença a les 8.30 hores a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i explora el centre de la ciutat endinsant-se per indrets tan emblemàtics com l’avinguda del Paral·lel, el passeig de Sant Joan o la plaça de la Universitat.

La popular Cursa de la Mercè incorpora també la 2K Mercè 23, una versió adaptada de 2 quilòmetres amb l’objectiu que totes aquelles persones amb discapacitat o mobilitat reduïda puguin gaudir també de la Mercè més esportiva. Aquesta cursa 2K Mercè surt entre les 09.20 i les 09.30 hores des del carrer del Comte Borrell amb Sepúlveda i s’afegeix al tram final de la cursa de 10 km.

En finalitzar aquestes dues proves esportives clàssiques, s’inicien les curses joves diferenciades per edats. Comencen a les 11.30 hores i recorren les avingudes de la Reina Maria Cristina i de Rius i Taulet, a Sants-Montjuïc.

Afectacions a la mobilitat

La cursa, de 10 km, s’iniciarà i s’acabarà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Les principals afectacions a la mobilitat es produiran entre les 6.30 i les 13.15 hores.

Durant la celebració de la cursa, entre les 8.30 i les 10.30 horeses prohibirà la circulació de vehicles totes les vies del recorregut:

Itinerari 10K: sortida de l’avinguda Reina Maria Cristina per la plaça d’Espanya, l’avinguda del Paral·lel, el carrer Calàbria, la Gran Via de les Corts Catalanes, el passeig Sant Joan i de Lluís Companys, els carrers de Buenaventura Muñoz i de Roger de Flor, el passeig de Pujades i de Lluís Companys, l’Arc de Triomf, la ronda de Sant Pere i Universitat, la plaça Universitat, la ronda de Sant Antoni i els carrers de Sepúlveda i de Viladomat, l’avinguda del Paral·lel i cap a la meta a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

La prohibició de circulació per l’avinguda de la Reina Maria Cristina començarà dissabte, 16, a les 15 hores.

El dia de la cursa es desviarà la circulació ascendent de l’avinguda del Paral·lel i la de la Gran Via de les Corts Catalanes entre els carrers de Calàbria i d’Entença.

Es prohibeix l’estacionament (incloent-hi les motos a la vorera) a:

De les 20 hores de divendres, 15, fins a les 2 hores de dimarts, 26 (aquesta data està relacionada amb altres actes de la Mercè), als dos costats de l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

De les 6 hores de dissabte, 16, fins a les 15 hores de diumenge, 17, a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, des de la via d’accés al Mies van der Rohe fins a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

De les 14 hores de dissabte, 16, fins a les 13.00 hores de diumenge, 17, a:

  • C. Buenaventura Muñoz (costat de mar), des del pg. Lluís Companys fins al c. Roger de Flor.
  • C. Buenaventura Muñoz – c. Roger de Flor (xamfrà mar – Llobregat).
  • C. Roger de Flor (costat Llobregat), des del c. Buenaventura Muñoz fins al pg. Pujades.
  • C. Sepúlveda – c. Viladomat (xamfrà mar – Besòs).

Els vehicles que, malgrat la senyalització, quedin estacionats podran ser retirats pel servei de grues.

Les persones amb diversitat funcional (en els 2 km finals de la cursa principal s’hi incorporaran les persones inscrites en la modalitat de cursa inclusiva) podran estacionar a la calçada de Llobregat del carrer de Lleida, des de l’avinguda de Rius i Taulet fins al carrer de Joaquim Blume.

Línies d’autobús afectades que es desviaran o el recorregut de les quals quedarà limitat:

D20D50H12H14H16V9V11V13V15V17V1967131921222439464754555963656779120121150 i Barcelona Bus Turístic.

Les estacions de Bicing compreses en el recorregut de la cursa quedaran anul·lades.

 

Més informació