Bharat Fest Eixample, un festival de cultura índia

19/10/2023 - 15:41 h

El dissabte 21 d’octubre comença el Bharat Fest Eixample, un festival que proposa una mirada acurada de les manifestacions tradicionals i contemporànies de la cultura índia, amb una visió feminista i un caràcter intercultural. El festival neix d'una proposta de coproducció entre entitats i equipaments del districte de l’Eixample.

El programa és molt variat amb propostes de dansa clàssica i contemporània, un club de lectura o un tast de gastronomia índia. Descobreix tota la programació:

Dissabte 21 d’octubre, a les 18h
Dansa clàssica de l’Índia i música en directe “Shakti”
A càrrec del Centro Nupura i Bengalí Cultural Association
Lloc: Teatre Centre Cívic Cotxeres Borrell

Shakti … el poder femení! En la mitologia hindú, és la deessa Durga qui va matar al dimoni Mahisasura, establint la pau i l’harmonia. Aquest espectacle celebra la victòria de la Dharma, la victòria del bé sobre el mal. Un acte que compta amb la participació de 20 artistes de diverses parts del món.

Dijous 26 d’octubre, a les 18.30 h
Club de lectura del llibre “El vagón de las mujeres” d’Anita Nair
A càrrec de Deepti Golani i Asha Miró
Lloc: Biblioteca Joan Miró

Debatrem sobre la imatge de la dona índia a Occident, la seva situació en el passat i a l’actualitat, a través dels personatges i l’autora de la novel·la.

Dissabte 28 d’octubre, d’11.30 a 13.30 h
Demostració i degustació de gastronomia índia
A càrrec de Balwinder, de Mescladís
Lloc: Cuina comunitària del barri de Sant Antoni

Activitat per persones a partir de 8 anys. Els i les menors de fins 14 anys han d’anar acompanyades d’una persona adulta.

El cuiner convidat, Balwinder, realitzarà una introducció als aspectes clau de la Índia i de la regió concreta d’on prové, i la història que envolta els plats que prepararà. Des del valor d’autorepresentació, compartirà el significat dels plats, en quin moment es mengen, quin simbolisme tenen i altres temes d’interès. La sessió finalitzarà amb una degustació dels plats al voltant de la taula.

Dimecres 15 de novembre, a les 20h
Chorus, dansa contemporània
A càrrec del Centro Nupura
Lloc: Auditori Joan Bordetas, Calàbria 66

A través dels recursos coreogràfics i musicals de la dansa Kathak, Chorus de la Cia. Gaston Core ens presenta a 10 dones com un conjunt d’individualitats unides per una condició o conflicte comú, suplicant-nos, advertint-nos o, potser, reflectint-nos.

Hi participen ballarins de l’Índia, Espanya, Xile, Bangladesh. Creat a Barcelona, Chorus és un projecte que reflecteix aquesta ciutat, els seus aspectes multiculturals i cosmopolites.

Totes les activitats són gratuïtes amb aforament limitat. No cal reserva prèvia.