Nou cicle sobre intel·ligència artificial i creativitat al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

02/11/2023 - 12:08 h

Aquest novembre el Centre Cívic Ateneu Fort Pienc posa en marxa un nou cicle temàtic que convida a reflexionar sobre l’eina que promet revolucionar la societat, l’especulació sobre el seu potencial i l’impacte en les arts i la creativitat. Vine a debatre sobre la intel·ligència artificial (IA) i els seus límits ètics i estètics! El cinema, com a vehicle cultural imprescindible en l’imaginari col·lectiu al voltant de la IA, en serà un dels fils conductors.

El programa inclou dues conferències, dues pel·lícules i un concert experimental. Totes les activitats són gratuïtes amb reserva d’entrada:

Conferència “De què parlem quan parlem d’intel·ligència artificial?”
Dimecres 8 de novembre, 18.30 h
A càrrec d’Oriol Rosell

Una xerrada sobre què és la IA i quines són les seves utilitats, així com els beneficis i els riscos que pot comportar.

Cinema “Ex Machina”
Dijous 9 de novembre, a les 19 h
Direcció: Alex Garland, 2014
Regne Unit, VOS castellà

Dirigida per Alex Garland el 2014, explica l’experiment d’un jove en una mansió aïllada. L’experiència es transforma en una batalla psicològica entre l’home i la màquina.

Conferència “Pedagogies crítiques per intel·ligències artificials”
Dimecres 15 de novembre, a les 18.30 h
A càrrec de Taller Estampa

Des del 2017 el col·lectiu Estampa ha dut a terme nombrosos projectes artístics i d’investigació mitjançant eines d’intel·ligència artificial. En aquesta xerrada presentaran alguns d’aquests treballs i parlaran de la seva forma d’entendre i utilitzar l’eina en les arts visuals.

Cinema “Moon”
Dijous 16 de novembre, a les 19 h
Direcció: Duncan Jones, 2009
Regne Unit, VOS castellà

La història gira al voltant de la relació que estableix un astronauta lunar durant tres anys amb Gerty, l’ordinador central de bord de la nau. Quan el contracte del protagonista està a punt d’expirar, descobreix un terrible secret…

Assaig obert: Música i intel·ligència artificial
Dimecres 22 de novembre, a les 19 h
A càrrec d’Edurne Arizu, Félix Pastor i Enric Guaus

El cicle es complementa amb un assaig obert amb l’artista Edurne Arizu, el compositor Félix Pastor i l’investigador Enric Guaus. La peça que presenten és un diàleg entre la intèrpret i un model d’intel·ligència artificial, que treballa en un context d’improvisació i del qual s’obté un resultat inesperat. Hi haurà un debat posterior.

Més informació