El Pregó dels Infants a l'Eixample

08/11/2023 - 17:12 h

El tema d'enguany és el dret a la igualtat. Hi han participat les escoles IE Sicília, Mare del Diví Pastor, Aldana i Els Llorers.

El Pregó dels Infants a les Festes de Santa Eulàlia és un programa per impulsar la participació infantil i la difusió dels drets dels nens i nenes recollits a la Convenció sobre els drets dels infants. Enguany, sota el lema “A la ciutat, dret a la igualtat”, els infants han investigat, a través de dinàmiques participatives, quatre grans eixos per analitzar les desigualtats que es produeixen en cada un d’ells: gènere i orientació sexual; procedència, religió i origen; capacitats i equitat social.

A l’Eixample, hi han participat l’alumnat de tercer de primària de les escoles IE Sicília, Mare del Diví Pastor i Aldana i de sisè d’Els Llorers. Aquest dijous, 8 de novembre, al matí s’han trobat al Centre Cívic Urgell amb la consellera d’Educació del Districte, Marta Sendra, i el conseller tècnic, Marc Martínez. L’acte ha estat conduït per la Super Laia, la defensora dels drets dels infants.

La canalla han presentat un informe on s’exposa de quina manera es garanteix el dret a la igualtat al districte i les conclusions i propostes de millora que han extret de la seva exploració. L’informe l’han preparat a partir de la feina d’investigació feta amb una gimcana pel districte que els ha permès visitar equipaments, comerços, instal·lacions, etc. del seu entorn i entrevistar-se amb les persones usuàries i treballadores d’aquests espais i veïns i veïnes del seu barri.

El resultat dels treballs dels infants serà la redacció col·lectiva del Pregó de les festes d’hivern de la ciutat del 2024.