El 12è Premi Mercats de Barcelona distingeix Carns Cinta, del Mercat de la Concepció

17/11/2023 - 07:39 h

Els guardons de la 24a edició de Premi Comerç de Barcelona s'han lliurat juntament amb la 12a edició dels Premis Mercats de Barcelona, que han distingit la parada de Carns Cinta del Mercat de la Concepció.

Les Drassanes Reials han estat l’escenari de l’acte d’entrega dels premis que reconeixen l’esforç de les persones que treballen en establiments comercials i en mercats de la ciutat i les iniciatives impulsades que contribueixen a fer-los més innovadors, sostenibles i de qualitat.

Pel que fa al premi Mercats de Barcelona – Jordi Maymó, s’han reconegut les bones pràctiques d’establiments en dues categories. En la categoria de millor iniciativa individual el guardó ha estat per a la parada de Carns Cinta, que des de fa més de cinquanta anys és al Mercat de la Concepció.

El seu esperit innovador i creatiu han convertit Carns Cinta en una carnisseria de referència al barri de la Dreta de l’Eixample. El jurat ha valorat l’originalitat de les seves creacions, que atreuen visitants al Mercat de la Concepció, i també “la seva passió per l’ofici, que els fa ser referents en el sector i formar altres persones com a carnissers o carnisseres”.

ELS ESTABLIMENTS GUANYADORS

12è Premi Mercats de Barcelona- Jordi Maymó

-Millor iniciativa individual, Carns Cinta del Mercat de la Concepció per l’originalitat de les seves creacions, amb una combinació entre tradició i modernitat.

-Millor iniciativa col·lectiva, Mercat del Carmel, pel fet tenir valors d’educació ambiental i comptar amb una visió d’anticipació. Es destaca el servei de reutilització PAKA.

24è Premi Comerç de Barcelona

Premi al comerç innovador
Mariposa Negra Cocktail Bar, a Ciutat vella, perquè uneix de manera original el retail amb la restauració. A més, la decoració està inspirada amb el llibre Marina, de Carlos Ruíz Zafón.

Premi al comerç de proximitat
Mamá Heladera, al Poblenou, per l’arrelament al barri i el fet de ser una proposta diferent per tastar gelats.

Premi Albert González a la promoció, innovació i coneixement del comerç
Remei Márquez López, de l’Associació de Comerciants La Marina, per la seva trajectòria de cooperació i diàleg amb administració, empreses i entitats.

Premi al comerç emblemàtic
Restaurant 7 Portes, pel fet de ser un emblema de la ciutat i la seva capacitat d’adaptació als canvis del mercat sense perdre l’autenticitat, així com la combinació de tradició i innovació.

Premi comerç sostenible
Toni Pons, per la seva sostenibilitat en la producció local i de la matèria primera que s’utilitza per al calçat que produeix de forma artesanal.

Premi especial
Panes Creativos, un laboratori d’idees impulsat per Daniel Jordà que elabora tot tipus de pans destinats a clients exigents que busquen propostes de qualitat diferenciades pel sabor i la creativitat.