Ara ve la Marina

29/11/2023 - 23:53 h

Fira i mercat de Nadal, espectacles i concerts, tallers per fer galetes o popsicles, fer un tió, embolicar els regals o guarnir casa vostra amb materials reciclats... i el gran Pessebre Vivent! Els barris de la Marina viuen el Nadal amb un munt d'activitats per a tothom, quasi totes gratuïtes.

10è concurs de guarniment de balcons
De l’1 al 24 de desembre
Participa-hi enviant un correu abans de Nadal a info@lamarinaviva.cat. El 4 de gener es farà públic el veredicte dels guanyadors/es a les xarxes de La Marina Viva.

Postal Amiga
Durant la campanya de Nadal
Participa d’aquest projecte solidari escrivint postals al CC Casa del Rellotge i al CC la Cadena. Campanya organitzada a la Marina per La Marina Viva.

Embolica’t
CC Casa del Rellotge, CC La Cadena i comerços de l’Associació de Comerciants de la Marina
Compartim la màgia del Nadal amb el paper de regal de la Marina, tot apostant pel comerç de proximitat. Trobareu el paper de Nadal per embolicar els vostres regals mariners als centres cívics i als comerços on els compreu. Enguany el disseny de la imatge és de l’artista del barri Tania Yuste.

Taller d’embolicar regals per Nadal
Dissabte, 2 de desembre, a les 11 h, al Centre Cívic la Cadena
Aprendrem la tècnica tradicional japonesa del furoshiki, l’art d’embolicar-ho tot amb tela. Veurem quins materials podem fer servir i practicarem un munt de maneres d’embolcallar coses diferents: esfèriques, llibres, ampolles etc.
Organitza: Millor que Nou. Preu: 13,3 € + suplement de 5 €. Places exhaurides.

FIRA DE NADAL A LA MARINA
Dissabte, 2 de desembre, d’11 a 19.30 h, a la plaça de la Marina de Sants
Tot el dia, taller infantil de Nadal i taller de fanalets. A les 13 h, actuació musical a càrrec de la coral i banda La Joia de Montjuïc. A la tarda, taller d’embolcalls per a regals. A les 18 h, gòspel a càrrec de La Joia de Montjuïc. Organitza: Centre Cultural Estrelles Altes, amb la col·laboració de l’Escola Dominical Undebel, Àncora CC àmbit de la dona, Casal de Barri de la Vinya, La Nova Barcelona, AV Eduard Aunós, AV Can Clos, Espai-T, Associació de Comerciants de la Marina, La Marina Viva, Col·legi Alfageme, AV Sant Cristòfol, AFA Institut Domènech i Muntaner, associació juvenil Guinomai Ensems, associació cultural La Tramuntana.

Taller de creació d’un portaespelma nadalenc amb tall làser
Dilluns, 4 de desembre,  de 17.30 a 19 h, al Punt Multimèdia de la Marina (Casa del Rellotge)
Crearem un portaespelma de fusta amb la tecnologia del tall làser. Dissenyarem un cub de fusta i cercarem imatges perquè pugui impregnar amb les seves ombres,  les parets de l’habitació quan introduïm una espelma al seu interior. Places exhaurides.

FESTA DE LA GENT GRAN DE CAN CLOS
Dissabte, 9 de desembre, de 13 a 17.30 h, a l’AV Can Clos (plaça del Mig)
Amb vermut musical a càrrec de Reuni2 (13 h), paella (14 h), ball (15 h) i encesa de l’arbre (17.30 h).

ENCESA DE L’ARBRE DE NADAL D’EDUARD AUNÓS
Dissabte, 9 de desembre, a les 18 h, a la plaça de Falset
Amb xocolatada i batucada. Organitza: AV Eduard Aunós, amb la col·laboració de l’AMCL i la Unió d’Entitats de la Marina.

M’agobia el Nadal
Dimarts, 12 de desembre, de 19 a 20 h, al Centre Cívic La Cadena
A vegades el Nadal se’ns fa una muntanya perquè se’ns remouen moltes emocions quan ens adonem que algú enguany no serà a taula. En aquest espai parlarem de com sostenir un dol durant l’època nadalenca. Donarem espai a la ràbia, la tristesa, la culpa i, fins i tot, l’alegria. Xerrada a càrrec de Natalia Pomar. Inscripció prèvia.

Taller de galetes nadalenques
Dimecres, 13 de desembre, a les 18 h, al local de La Marina Viva (jardins de la Mediterrània)
Aventura culinària en què els i les petites participants barrejaran ingredients per donar forma a galetes amb motlles nadalencs.
Activitat per a infants de 6 a 10 anys. Inscripció a info@lamarinaviva.org. Organitza: La Marina Viva amb el suport de l’Associació de Comerciants de la Marina i del Mercat de la Marina.

Recital de Nadal de música i poesia
Divendres, 15 de desembre, a les 18 h, a la Biblioteca Francesc Candel
Per festejar el Nadal, Juan Ramón Roldán (guitarra), Marisa Martinelli (narradora) i Josep Maria Pérez (poesia) ens ofereixen un recital de cançons i poesies per a l’ocasió. En acabar, brindis gentilesa de l’Associació de Comerciants de la Marina.

MERCAT DE NADAL I VISITA DEL PARE NOEL
Divendres 15 i dissabte 16 de desembre, de 10 a 20 h, a la plaça de l’Orgull (davant de la Sala Pepita Casanellas)
Organitza: Associació de Comerciants de la Marina.

Tot s’hi bag
Divendres, 15 de desembre, de 16.30 a 19.30 h, a la plaça de l’Orgull
Tothom pot dissenyar la seva bossa estampada amb tampons i pintura tèxtil. Els més petits poden estampar la bossa amb motius nadalencs.

Taller de popsicles: postres nadalencs creatius
Dissabte, 16 de desembre, d’11 a 13.30 h, al CC La Cadena
Els popsicles són uns petits pans de pessic amb farciment de crema, melmelada o xocolata i recoberts de xocolata. I són ideals per fer postres nadalencs creatius amb decoracions de l’època. Preu: 13,3 € + suplement de 5 €. Inscripció prèvia al web.

Concert de Cover Lovers
Dissabte, 16 de desembre, a les 11 h, al Mercat de la Marina
Dissabte festiu de Nadal al Mercat de la Marina.

Taller d’embolcalls creatius
Dissabte, 16 de desembre, de 17.30 a 19.30 h, a la plaça de l’Orgull
Descobreix l’art d’embolicar regals de manera única i respectuosa amb el medi ambient en el nostre emocionant taller creatiu!
Organitza: La Marina Viva amb el suport de l’Associació de Comerciants de la Marina i i el Districte de Sants-Montjuïc.

PESSEBRE VIVENT
Dissabte, 16 de desembre, de 18 a 20.30 h, als jardins dels Drets Humans
Organitza: Centre Cultural Estrelles Altes.

Mostra de Nadal dels tallers trimestrals
Dissabte, 16 de desembre, de 18 a 20 h, a l’Espai Jove la Bàscula
L’alumnat dels tallers de l’Espai Jove mostra tot el que ha après durant el darrer trimestre.

Mostra de productes de proximitat
Diumenge, 17 de desembre, de 10 a 14 h, a la plaça de Falset
Activitat lúdica en què es posa en valor el consum responsable i de proximitat. Amb vermut musical, batucada i photocall. Organitza: Unió d’Entitats de la Marina amb el suport de l’AV Eduard Aunós i la cooperativa Keras Buti.

Petit CineClub: ‘Operació Pare Noel’
Diumenge, 17 de desembre, a les 12 h, a la Sala Maremar
Cinema per a infants a partir de 5 anys, en el marc del Barcelona Districte Cultural. Inscripcions al web del CC Casa del Rellotge.

Taller familiar ‘Fem un tionet’
Dilluns, 18 de desembre, de 17.30 a 19 h, al CC Casa del Rellotge
Creem una figura del personatge més emblemàtic del Nadal amb materials reciclats. Places exhaurides.

Taller de galetes nadalenques
Dimarts, 19 de desembre, de 17.30 a 19.30 h, a l’Espai Jove la Bàscula

Taller de decoració nadalenca amb materials reciclats
Dimecres, 20 de desembre, de 17.30 a 19.30 h, a l’Espai Jove la Bàscula
Amb inscripció prèvia per WhatsApp al 682 642 116.

La Tamborinada i el Tió de la Marina
Dijous, 21 de desembre, de 17 a 20 h, a la plaça de la Marina de Sants
Tallers infantils de postals i de decoració de galetes a càrrec del CC La Cadena, de titelles i ninots de drap a càrrec de Reparat als Municipis, de decoració de l’arbre de Nadal per la Nova Barcelona, de tions per l’Espai Tresmón i nadalenc a càrrec de l’Esplai Ensems. Contacontes amb la companyia Fes-t’ho Com Vulguis. Atracció d’Ecoxocs.
De 19 a 20 h, animació infantil amb Coloraines.
Organitza: Unió d’Entitats de la Marina amb la col·laboració de la Fundació la Roda.

Fanfàrria musical
Dijous, 21 de desembre, de 17 a 19 h, pel c. Mineria, pg. Zona Franca i c. Mare de Déu
de Port
L’Always Drinking Marching Band recorre els carrers de la Marina tot mostrant el seu ampli repertori de cançons desenfrenades i gags humorístics.
Organitza: Associació de Comerciants de la Marina amb el suport de la Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona.

CERCAVILA COMUNITARI DE NADAL
Divendres, 22 de desembre, a partir de les 17.30 h, amb punt d’inici al c. Mare de Déu de Port amb Alts Forns i festa als jardins de Ca l’Alena
Recorregut: pg. Zona Franca, c. Foneria, c. Mare de Déu de Port i retorn al punt de sortida.
Hi participaran set comparses de les entitats Nova Barcelona, l’Espai Dominical Undebel, AV Cases Barates-Eduard Aunós, AV La Vinya, el col·lectiu Els Que Faltaven i el servei municipal Vila Veïna.
En finalitzar el recorregut, la festa continuarà, de les 19 a les 21.30 h, als jardins de Ca l’Alena. Hi podreu gaudir d’una xocolatada, actuacions musicals, la visita del Pare Noel, jocs infantils, pintacares, un punt d’informació de les entitats i fins i tot un punt de neu artificial.

Concert de Nadal
Divendres, 22 de desembre, de 20 a 21.15 h, a la Sala Maremar
Des de compositors clàssics com Vivaldi, Schubert o Tchaikovski fins a artistes moderns com Silvio Rodríguez, Manel o Ariana Grande, el concert de Nadal que proposa el Quartet Brossa serà un passeig per sentir aquesta estació de l’any tan especial i màgica com és l’hivern. Inscripcions al web.

Sons de Nadal: The Crab Apples
Dissabte, 30 de desembre, a les 12 h, a la plaça de la Marina de Sants
Amigues des de l’escola, Carla Gimeno, Laia Alsina i Laia Martí van formar aquesta banda al pati del seu institut publicant el seu àlbum de debut el 2014. I fins avui. Deixant de banda les cançons d’amor, cotxes i marques s’interessen en una reflexió global sobre la societat actual: canvi climàtic, masclisme, desigualtat… Amb un so vibrant, el seu rotllo és inconfusible.

VIVA 2024: PRECAMPANADES
Dissabte, 30 de desembre, de 22 a 0.45 h, als jardins de Can Farrero
La festa comença amb l’actuació de la Dalton Bang. A tres quarts de dotze, s’atura la música per començar a preparar-ho tot. Abans no comencin les campanades, us explicaran la mecànica de tot plegat. Els 12 grans de raïm cauran un a un, al ritme de les dotze campanades al crit de “Viva 2024!”. Tot seguit, un aeri de focs i la festa continuarà amb més música fins a les 0.45 h. Al CC La Casa del Rellotge us regalen el cotilló, podeu passar a recollir el tiquet fins que en quedin durant el mes de desembre. El raïm, l’haureu de portar vosaltres de casa.
Organitza: La Marina Viva amb el suport del CC Casa del Rellotge, Unió d’Entitats de la Marina, Sants 3 Ràdio, Punt Multimèdia La Marina, Ball de Diables del Prat i Districte de Sants-Montjuïc.

Festa a L’Engranatge
Diumenge, 31 de desembre, a partir de la mitjanit a l’Ateneu Popular (c. Alts Forns, 69)
Festa segura, a prop de casa, amb entrada gratuïta i preus assequibles. Inscripció.