Ara ve Montjuïc i la Font de la Guatlla

05/12/2023 - 16:02 h

Activitats en família als museus i centres culturals de la muntanya durant les vacances escolars, xerrada i correfoc al Centre Cívic, Festival de la Infància i... l'espectacle per acomiadar l'any a Maria Cristina! El barri de la Font de la Guatlla i tot el Parc de Montjuïc viuen el Nadal amb un munt d'activitats per a tothom, moltes gratuïtes.

Xerrada sobre tradicions nadalenques arreu d’Europa
Dimarts, 12 de desembre, de 18 a 20 h, al Centre Cívic Font de la Guatlla
A càrrec de Joaquim Millan. Organitzador de l’activitat: vocalia de dones i cultura de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Font de la Guatlla – Magòria.

Taller d’aperitius de Nadal (vegetarians)
Dimarts, 12 de desembre, de 18 a 20 h, al Centre Cívic Font de la Guatlla
Preparació de diferents aperitius festius que poden ser grans afegits als vostres àpats nadalencs i a les celebracions en unes dates tan especials. A càrrec d’Eva Velasco. Cal inscripció prèvia. Preu: 8,8 € + ingredients.

Tabalada i correfoc
Dissabte, 16 de desembre, de 19.30 a 20 h, davant del Centre Cívic Font de la Guatlla
Organitzen: Diables Infantils de Magòria.

Would you still love me if i was an insect?
Dissabte 16 de desembre de 2023, a les 17h, a la Fundació Joan Miró
Clàudia del Barrio i Anna Irina Russell organitzen una activitat que planteja un espai de desacceleració col·lectiva dels nostres cossos i convida a reflexionar, des del joc i l’absurd de la quotidianitat, sobre la transitorietat del temps i la importància de l’afecte i l’amistat.

Les vacances al museu
Del 20 desembre al 5 gener, de 10.00 h a 18.00 h, al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch
És una activitat especial que es duu a terme exclusivament durant les vacances d’hivern (20 de desembre al 5 de gener) i Setmana Santa, quan els participants dels casals podreu assistir a una sessió de cinema del BCN Sports Film Festival i visitar el museu de manera lliure.

Pessebres a Barcelona: patrimoni cultural i religiós a l’espai públic
Dijous 21 de desembre, de 17.30 a 19 h, al Museu Etnològic i de Cultures del Món
Col·loqui sobre la simbologia religiosa i cultural del pessebre, en el marc de la celebració del 800 aniversari d’aquesta tradició nadalenca. Amb Avi Astor (ISOR-UAB), Núria Garcia (Federació Catalana de Pessebristes) i Esteve Caramés (director de programes culturals de l’ICUB). Moderat per Enric Benavent (URL).
De manera complementària, visites guiades de 20′ a l’exposició permanent de pessebres llatins del museu. En reservar gratuïtament la visita, cal escollir un dels dos torns: abans (17 h) o després (19 h) del col·loqui. Reserves per correu electrònic a activitatsoar@bcn.cat.

Nadal a la Guatlla
Dijous, 21 de desembre, de 18 a 20 h, al Centre Cívic Font de la Guatlla
Organitza: vocalia de gent gran de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Font de la Guatlla – Magòria.

Concert de Nadal de la Coral Capella Gramalla
Dijous, 21 de desembre, a les 19 h, al Museu d’Arqueologia de Catalunya
La coral nascula l’any 1986 dins la Parròquia de Sant Andreu de Palomar farà ressonar el MAC amb un increïble repertori de nadales populars cantades a capella. El concert, itinerant, s’anirà desplaçant per les diferents sales del museu, tot unint història amb tradició.

VINE A DESCOBRIR EL CASTELL EN FAMÍLIA!
22, 24, 29 i 31 de desembre, a les 11.30 h, al Castell de Montjuïc
Visita dinamitzada per a tota la família per endinsar-nos en la història de la fortalesa de Montjuïc, descobrir els seus espais i els secrets que envolten a la torre de guaita. Acabarem l’activitat amb un taller de dibuix per fer volar la nostra imaginació!

Nadal al MNAC!
27, 28, 29 i 30 de desembre, al Museu Nacional d’Art de Catalunya
Us esperen vuit activitats al MNAC per jugar i divertir-vos amb l’art! La Sala Oval es convertirà en un espai de joc on es barrejaran diferents disciplines artístiques, com ara la pintura, la dansa, la literatura o el cinema, però sempre des d’una perspectiva lúdica perquè els més petits puguin posar a prova l’artista que porten dins. Podreu ballar a la discoteca silenciosa, convertir-vos en un personatge d’alguns dels quadres del MNAC o explorar l’escultura sostenible.

FESTIVAL DE LA INFÀNCIA
Del 27 al 31 de desembre, al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona
La canalla podrà córrer, saltar, jugar i divertir-se al màxim mentre fan exercici físic a la Pista Americana, conduir un cotxe d’època, maquillar-se, posar a prova la seva destresa en un Circuit d’Aventura o pintar un quadre. A més, podran gaudir d’espectacles de màgia, titelles, contes i musicals.

Nadal al Mercat
Del 27 de desembre de 2023 al 14 de gener de 2024, al Mercat de les Flors
Espectacles adreçats a públic adolescent, infantil i familiar.

‘Tot esperant en Will’
Del 27 al 31 de desembre, de dimecres a diumenge a les 12 h, al CaixaFòrum
Tres clowns —la Pústula, en Guateque i la Muertadehambre— s’han reunit de nit en un indret solitari per assajar una tragèdia escrita per en Will, el quart membre de la companyia, que encara no ha arribat. Mentre esperen l’amic, reflexionaran sobre temes existencials. Activitat recomanada per a famílies amb nens i nenes a partir de 4 anys.

Arqueonadal – A l’ombra dels plàstics
Dimecres 27 de desembre a les 11.00 h, al Museu d’Arqueologia de Catalunya
A partir d’un breu espectacle de titelles d’ombra, construïts amb escombraries, comprendrem que per evitar els problemes de l’excés del consum de plàstic i la seva presència al mar cal pensar en les 3R (reduir, reciclar i reutilitzar). Posem la R de Reciclatge en pràctica, donant una nova vida als nostres residus per crear titelles i construir una peixera col·lectiva.

Arqueonadal – Petits contes de Nadal
Dijous 28 de desembre a les 11.00 h, al Museu d’Arqueologia de Catalunya
Activitat pensada per als més menuts de casa. A través de 4 històries ambientades a l’època de Nadal explicades per una rondallaire, es pretén introduir els més petits al món dels contes i la lectura, treballar les tradicions a partir d’històries senzilles i ressaltar valors com l’amistat i la solidaritat. Tot això vehiculat a través de la paraula, el joc, les olors i el tacte, fent partícips als infants del plaer d’escoltar històries. Uns contes que jugaran amb la percepció màgica que els més petits tenen d’aquesta època, i que els faran descobrir rondalles d’allò més divertides.

ESPECTACLE DE CAP D’ANY A MONTJUÏC
Diumenge 31 de desembre de 2023, de 23.00 h a 00.15 h 
La música, la pirotècnia, una escenografia monumental i la innovació tecnològica més espectacular faran de l’avinguda de la Reina Maria Cristina un espai únic per acomiadar el 2023 i donar la benvinguda al 2024 amb la companyia Groupe F, dirigida per Christophe Berthonneau.