Ahir es va celebrar la darrera sessió ordinària del Consell Plenari del Districte de l’Eixample d’enguany.
La sessió va començar amb l’aprovació de les actes de les sessions ordinària i extraordinària del plenari del 26 d’octubre i amb la lectura del despatx d’ofici, en què el Consell va restar assabentat de diferents resolucions i decrets, així com de la resolució del regidor del Districte de l’aprovació dels Preus Públics pel 2024.
L’informe del regidor
Tot seguit, el regidor del Districte, Jordi Valls, va destacar en el seu informe, les grans actuacions previstes al Districte pel 2024. En aquest sentit, destacà la sessió oberta que es va dur a terme el dilluns 11 de desembre, en què es va informar el veïnat sobre la transformació de la ronda de Sant Antoni. Unes obres que posarien fi a la provisionalitat en què es troba la zona d’ençà que va marxar el mercat provisional que l’ocupava i que tenen prevista la seva finalització el juny de 2025.
També va fer esment de la sessió informativa oberta al veïnat, convocada pel 20 de desembre en què s’explicaran les afectacions que tindran les obres de perllongament de l’L8 dels FGC, des de l’estació de Plaça Espanya fins a la de Gràcia. Valls va destacar el repte i l’oportunitat que suposa per a l’Esquerra de l’Eixample aquesta actuació, que permetrà connectar la línia de FGC Llobregat-Anoia amb la de Barcelona-Vallès. El barri guanyarà dues parades de Ferrocarrils de la Generalitat i es preveu que les obres tinguin una durada de cinc anys.
En la mateixa línia, el regidor va fer esment de les obres del futur Centre de Serveis Socials de Myrurgia, sobre les quals se’n parlarà al Consell de Barri de la Sagrada Família, convocat pel 19 de desembre.
Finalment, Valls va parlar també sobre l’estat de la qüestió de les obres del tramvia, la construcció del CAP Fort Pienc, els futurs usos del Taller Masriera, la Superilla tàctica de Sant Antoni, els jocs infantils instal·lats al solar del Talia, i la retirada de les terrasses extraordinàries no consolidades.
L’impuls i control al Govern
A la part d’impuls i control es va donar lectura a les diferents proposicions i declaracions dels diferents grups polítics que formen part del Ple. La creació d’una taula de Cultura Popular a l’Eixample (JuntsxCat), el manteniment del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (BComú), la demanda d’un acte recuperació de memòria històrica a l’interior d’illa de l’antic cinema Niza (ERC), dotar el barri de Sant Antoni d’una comissaria o una oficina mòbil de la Guàrdia urbana (PP), van ser les propostes presentades pels diferents grups polítics.
A la part de precs, els grups van tractar assumptes relacionats amb la seguretat ciutadana, el projecte d’urbanització de la ronda de Sant Antoni, la mobilitat i els autobusos de diferents ubicacions del districte, l’estat dels jardins Montserrat, l’oci nocturn i els lloguers de llarga durada.
També es va donar lectura a dues declaracions institucionals. Així, el grup municipal JuntsxCat (TriatxBcn) demanava el compromís del Consell Plenari per treballar i fer valdre l’aportació de les persones migrades i refugiades a la nostra societat, i el grup municipal BComú, per promoure polítiques públiques que facin efectiu el dret a l’habitatge a l’Eixample.
La sessió va finalitzar amb les intervencions efectuades durant el torn extraordinari de paraula.
Podeu recuperar la sessió aquí