Barcelona dona la benvinguda a 2024 des de Montjuïc

01/01/2024 - 08:30 h

Barcelona ha acomiadat el 2023 i ha celebrat l'arribada del 2024 amb una festa de pirotècnia i drons a l'avinguda de la Reina Maria Cristina de la mà de la companyia Groupe F, dirigida per Christophe Berthonneau, i amb l’assistència de 120.000 persones. Fins a 470 drons il·luminats han omplert el cel de Montjuïc a 250 metres d'altura, amb un homenatge a Barcelona i la seva relació amb el mar, en un any on tindran protagonisme arreu del planeta.

En el moment del canvi d’any, els drons han dibuixat el raïm al cel, amb els dotze grans. Dotze cops pirotècnics secs i de gran efecte han marcat les dotze campanades i la llum i el foc han donat vida al xou Desig Barcelona: des de l’aquí i l’ara, per celebrar la vida, per celebrar Barcelona.

Groupe F és una estructura de producció que concep i realitza espectacles pirotècnics i obres teatrals a cel obert amb drons. Fundada fa 30 anys per Christophe Berthonneau, aquesta reconeguda companyia integra un equip multidisciplinari de 270 persones, i realitza espectacles de llum i foc arreu del món, com l’espectacle de drons més gran vist a Europa al port de Ginebra o la celebració de l’Expo 2030 a Aràbia Saudita. Aquest any la companyia francesa també estarà oferint l’espectacle de Cap d’Any a Burj Kalifa (Dubai), Arc de Triomphe (París) i Kula (Sèrbia).