El Dansa Metropolitana 2024 porta la dansa urbana als escenaris

23/02/2024 - 08:45 h

La plaça del Fort Pienc acollirà el dissabte 2 de març, a les 12 hores, dues mostres artístiques a càrrec de la companyia Iron Skulls Co: el solo de Diego Garrido "Nunca bailaré solo" i la peça de danses urbanes "La Perla".

La setena edició del Dansa Metropolitana porta el ball urbà a Barcelona i onze municipis  metropolitans més a través de 270 propostes i 107 espais. En total, la programació desplega 109 espectacles, 28 pel·lícules, 30 activitats paral·leles i 46 projectes educatius.

Com a novetat d’aquesta edició, amb el lema “Del carrer a l’escenari”, neix el projecte Artèries, que posa l’accent en la dansa urbana, entesa com a fenomen metropolità. Les danses urbanes faran de fil conductor del festival i serviran tant per acostar la dansa a tota la ciutadania com per celebrar el breakdance com esport olímpic.

La programació inclou espectacles d’artistes nacionals i internacionals. Entre les propostes internacionals destaquen Rachid Ouramdane i Olivier Dubois (França), la Sydney Dance Company (Austràlia), Sankofa Danzafro (Colòmbia), Xiexin Dance Theatre  (Xina) o Club Guy & Roni (Països Baixos), mentre que la representació de grups de l’Estat estarà encapçalada per companyies i artistes com María Pagés, Pablo Messiez, Colectivo Milímetro, Alberto Cortés i Luz Prado, entre altres.

Hi ha espectacles de sala, però també molts de gratuïts que volen donar a conèixer les arts del moviment. Entre les propostes gratuïtes, a l’Eixample destaquem el solo de Diego Garrido (Iron Skulls Co) Nunca bailaré solo o la peça de danses urbanes La Perla, dels mateixos Iron Skulls Co, que es representarà conjuntament amb l’anterior a la plaça del Fort Pienc el dissabte 2 de març, a les 12 hores.

Més informació