Propostes al Ple ordinari del Consell de Districte del 4 de juliol

05/07/2024 - 11:19 h

El ple del Consell de Districte, reunit en sessió ordinària aquest dijous 4 de juliol, ha aprovat quatre propostes i ha presentat la mesura del Pla Clima Escola de l'Eixample.

Mesura de govern: Pla Clima Escola

Al ple del mes de juliol s’ha presentat la mesura de govern del Pla Clima Escola, que inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029. A l’Eixample aquest estiu s’intervindrà en cinc escoles i en total s’intervindrà en 18 centres educatius públics durant aquest mandat.

Informe del regidor

El regidor del Districte, Jordi Valls, ha iniciat el seu informe fent menció del Tangent, el Festival de les Arts de l’Eixample, que es fa i es coordina des dels sis centres cívics del districte. Un festival gratuït per gaudir de la dansa, el circ, el teatre o la música.

A continuació, ha explicat que el govern té l’habitatge com una prioritat de mandat i, per això, fa unes setmanes es va anunciar l‘eliminació de pisos turístics (HUT) de la ciutat pel 2029. Ha indicat que l’Eixample és un dels districtes que més es beneficiarà d’aquesta mesura.

També en relació amb el turisme, el regidor ha destacat el nou pla per gestionar els Espais de Gran Afluència (EGA). En total, s’han identificat 16 EGA a la ciutat, i tres que s’implementen des d’aquest estiu, entre els quals hi ha l’EGA Sagrada Família amb un pla d’acció que es va presentar al Consell de Barri del 26 de juny. Entre les accions previstes hi ha: una persona tècnica encarregada de la coordinació, urbanitzacions, gestió de fluxos de persones, millores de futur en els accessos al transport públic, neteja, etc.

Respecte de l’edifici d’habitatges de Germanetes i el futur espai de Gent Gran, Valls ha explicat que les obres finalitzaran abans d’acabar l’any. Pel que fa a l’arranjament de l’interior d’illa Emma de Barcelona i entorns, la transformació començarà el setembre amb un cost d’1M €.

Sobre les obres de l’illa d’equipaments de la Sagrada Família, Jordi Valls va explicar que es preveu que les obres del mercat i futur espai de gent gran i casal infantil puguin finalitzar durant el primer trimestre del 2025.

Respecte del Centre de Serveis Socials de Myrurgia, ha informat que la previsió d’acabament d’obres és el maig del 2025. Aquest edifici, de 800 metres quadrats, disposarà d’una planta baixa d’atenció a la ciutadania i d’una planta primera pensada per als professionals. La inversió per a la construcció del nou CSS serà de 3,6 milions d’euros, la qual inclou la integració amb l’entorn immediat ja existent dels Jardins de Beatriu de Provença.

Pel que fa a les obres del CAP Fort Pienc i els habitatges de les plantes superiors, la previsió és licitar les obres a l’octubre de 2024 i iniciar les obres al maig de 2025.

Altres temes tractats en l’informe del regidor són el futur del Taller Masriera, la Casa del Sucre, la gestió dels nous eixos verds, les obres de la ronda de Sant Antoni o les de perllongament de  l’L8 o la millora de la zona per a gossos deslligats del Parc de l’Estació del Nord.

Part d’impuls i control

Les propostes de JxCat de coordinar el Districte amb altres àrees i entitats públiques i privades per habilitar refugis climàtics per aquest estiu (inclòs l’agost) i d’ERC de garantir l’obertura dels màxims equipaments qualificats com a Refugi Climàtic durant tot l’estiu, inclosos els caps de setmana, els dies festius i el mes d’agost, queden aprovades.

També s’aprova la proposta de BComú de constituir un espai de cogovernança de l’Espai de Gran Afluència de la Sagrada Família entre els diferents agents implicats per proposar mesures de mobilitat, entre altres.

La proposta del PP de fer un estudi sonomètric de decibels a la nit i durant el dia del punt on els camions fan la càrrega d’aigua freàtica al carrer Aldana queda aprovada. Es demana que es traslladi aquest punt d’aigua freàtica.

Podeu consultar la part de precs i preguntes i recuperar la sessió plenària completa en aquest enllaç.