La Sagrada Família celebra la Festa de Tardor 2024

18/09/2024 - 10:00 h

Del 25 al 27 d'octubre, el barri del Poblet celebra l’arribada de la tardor amb tres dies de festa, cultura popular i moltes activitats adreçades a tots els públics. El programa arriba farcit de propostes! Des de tallers i activitats per a la canalla fins al Vespre i la Nit Jove. Hi destaquen també els actes tradicionals i de cultura popular, com els castells, la cercavila gegantera, la cantada d’havaneres, la ballada de sardanes o els sempre esperats correfocs amb la Farfolla, les Farfolletes i la colla de diables Bestialots Espurnats.

La festa està organitzada per la Coordinadora d’Entitats de la Sagrada Família, que agrupa una trentena d’associacions i equipaments del barri.

Una setmana abans de l’inici de la festa, la colla castellera de la Sagrada Família celebrarà la diada pel seu 22è aniversari. Tindrà lloc davant la Sagrada Família (c. Marina) el diumenge 20 d’octubre, a les 12 h.

La Festa de Tardor 2024 començarà oficialment el divendres 25 d’octubre, amb una ruta per descobrir les opcions de consum responsable al barri a les 17.30 h. L’assemblea de joves del barri organitza un cercaespais, acompanyat de xaranga, a partir de les 19.30 h. A les 22 h, festa i concert organitzat per la colla castellera, amb música dels grups Pascual i els Desnatats i La Golden Beat.

El dissabte, 26 d’octubre, l’Ateneu El Poblet organitza un matí d’activitats familiars i, en paral·lel, el Petit Cor Sagrada Família i el Poblet Jazz Participatiu oferiran un matí musical. També hi haurà concurs d’arrossos i dinar popular, CAU obert organitzat per l’AE Antoni Gaudí i la tradicional tarda de foc, amb taller infantil de diables, correfoc infantil (18.30 h) i correfoc d’adults (20 h). L’assemblea de joves organitza una vesprada col·lectiva i concert de punxadiscos a partir de les 20.30 h i no faltarà la cantada d’havaneres i rom cremat.

El diumenge, 27 d’octubre, en el marc de la festa de tardor tindrà lloc la 37a Milla Sagrada Família, que enguany inclourà la IV Cursa Infantil Adaptada de l’Eixample. Cal inscripció prèvia! Al llarg del matí hi haurà cercavila de gegants, mostra de danses bolivianes, ballada de swing i altres activitats com l’activitat familiar “Consumint el necessari” organitzada per l’Aula Ambiental i el Casal de Barri Espai 210 o la sessió de titelles “Iaia. Teixidora de paraules” al Centre Cívic Sagrada Família. També hi haurà, entre d’altres, ballada de sardanes (12 h), paellada jove (!4 h) i Drags al Parc (17 h).

Tant dissabte com diumenge l’Eix Sagrada Família organitza el Market de tardor, al c. Provença, entre els carrers de Marina i de Castillejos.

Consulta totes les activitats al programa de la Festa de Tardor de la Sagrada Família.