La pandèmia de covid-19 va obligar a suspendre l’edició del 2021 i també es va suspendre la cursa ajornada que s’havia previst per al 4 de juliol. Amb forces renovades, la ciutat recupera una de les curses de 10 km més antigues de Barcelona, amb un recorregut pels carrers més emblemàtics del barri de Sant Antoni.
Tots els corredors hauran de portar la mascareta posada fins el moment de la sortida i un cop se la treguin l’hauran de conservar fins l’arribada. A la meta rebran una mascareta nova. A diferència d’altres anys només es podrà recollir el dorsal el divendres i dissabte a la fira del corredor que tindrà lloc a Calabria 66.
El director de la cursa, Joaquim Antón, ha destacat que enguany el circuit és molt ràpid i probablement se superarà el rècord de la Cursa de Sant Antoni, que està en 29:38 a la categoria masculina i en 34:05 a a la categoria femenina.
Entre els candidats a superar el record hi ha corredors com en Dmitrijs Serjogins, guanyador de la darrera cursa i que té una marca de 29’55”, i Alejandro Rodríguez, primer espanyol a la Marató de Barcelona i una marca de 29’32”. En femení destaquen Cristina Silva, guanyadora de la cursa de la Mercè i Berta Cabañas, guanyadora de la Jean Bouin.
Aquesta cursa classifica per la Challenge Barcelona 10K i per la Lliga Universitària. Les inscripcions es tancaran el 12 de gener de 2022. En aquesta ocasió només s’accepten inscripcions on-line, no hi ha inscripcions presencials.
Més esport, menys miopia
El Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) és un dels patrocinadors principals de la Cursa de Sant Antoni. El seu vicepresident, Lluís Bielsa, ha explicat en roda de premsa que les activitats a l’exterior són un factor favorable en la prevenció de l’evolució miòpica, més enllà del reconegut efecte inhibidor de la llum solar, ja que ofereix als ulls espais oberts i distàncies llargues. D’aquí l’eslògan de la 43º edició de la Cursa: +Esport -Miopia.