Activitats
- [Taula Rodona] ‘Barcelona, capital metropolitana o capital agropolitana?’ Urbanisme, model agroecològic i sostenibilitat
L’alimentació ha definit no només les ciutats sinó també els paisatges que les abasten de productes al llarg dels segles. Avui, però, la comercialització i la distribució, els canvis d’hàbits i de consum, la cuina domèstica, el malbaratament alimentari i energètic, l’impacte ambiental, la nutrició i la salut condicionen la naturalesa de les grans metròpolis, exigint-los canvis que van més enllà de la mera producció d’aliments i que afecten qüestions com el desequilibri territorial, les infraestructures, la política o el medi ambient. En aquest context, quines ciutats ens esperen? Pot la urbanitat conviure amb la ruralitat? De quina manera?
Quan: 9 de juny 18.30 h a 20.30 h
Lloc: Can Calopa de Dalt
Organitza: L’Olivera Cooperativa
Amb: Espai Consum Responsable
Fes clic aquí per inscriure’t.
- [Presentació del llibre] Cooperativisme i Agroecologia a Barcelona:vine a conèixer el cooperativisme de consum agroecològic
Coneixes les cooperatives i agrupacions de consum del teu barri? T’agradaria saber com s’organitzen i articulen els grups de consum de la ciutat? En aquesta activitat ens acompanyen algunes de les persones que han participat en l’edició de l’assaig “Cooperativisme i Agroecologia a Barcelona. 25 anys: 1993-2018” per explicar-nos com va anar el procés i quines conclusions se’n van extreure després d’entrevistar a diverses cooperatives de la ciutat. Un cop acabada la presentació, ciutadania i membres de les agrupacions de consum agroecològic tindrem una estona per conèixer’ns i treballar conjuntament com ampliar el consum de productes ecològics, transformadors i de proximitat.
Quan: 16 de juny de 18 h a 20 h
Lloc: Espai Consum Responsable (Rda Sant Pau 43-45)
Amb: (des)Vestint Aliments i L’Aresta Cooperativa
- [PIM] Punt Informatiu Mòbil del Consum Responsable a Superilla Sant Antoni
Vine a conèixer el petit comerç del Barri de Sant Antoni, i descobreix hàbits per fer un consum responsable des del barri.
Quan: 3 de juliol de 10 h a 14 h
Lloc: Superilla Sant Antoni – (Comte Borrell i c/Parlament)
Amb: Co-organitzat per les FM del barri de Sant Antoni
- [Taula rodona] ‘Barcelona, un referent gastro-turístic? ‘ Gastronomia, patrimoni i altres turismes
La irrupció de la COVID-19 ha constatat la fragilitat extrema del sistema turístic català i, de retruc, la dependència excessiva que en té l’economia catalana. Lluny de la massificació i models nascuts en la segona meitat del segle XX, avui en dia sorgeixen alternatives per a un turisme social i comunitari, responsable i allunyat de les dinàmiques dels grans Tour operadors. I és aquí on la gastronomia i el patrimoni culinari poden ser decisius en la construcció d’una nova oferta i, en definitiva, d’un model més beneficiós per al territori. Què ha fallat fins ara? Podem revertir la situació actual? Com?
Quan: 8 de juliol de 18.30 h a 20.30 h
Lloc: Can Calopa de Dalt
Organitza: l’Olivera Cooperativa
Amb: Espai Consum Responsable