Amb la incorporació de tres Centre Cívics més (Torre Llobeta, Navas i Vil·la Florida), aquesta primavera experts en diferents àmbits compartiran la seva mirada crítica i experta al voltant del concepte de La por i les incerteses al segle XXI des de diversos punts de vista.
ArgumentaBCN segueix la lògica de programes ja consolidats com BarcelonaDistricte Cultural, treballant els continguts en xarxa i, alhora, adaptant-los a la realitatde cada territori. En aquest cas, es va començar a definir la temàtica tractada amb uncomitè tècnic especialitzat, format per Milagros Pérez-Oliva, João França, SiraAbenoza i Sònia Estradé. A partir d’aquí, el programa s’ha anat definint en diferentssessions de treball amb els centres cívics i els moderadors i moderadores, expertes encada àmbit, escoltant i incorporant la mirada del territori.
Entre els quatre centres cívics participants s’han traçat cinc línies principals de reflexióo àmbits amb les quals dibuixar el polièdric món de les pors. Són aquests: Els perillsde la robotització i els reptes d’un món cada cop més digital, moderat per RamonSangüesa; els reptes d’una evolució científica que es qüestiona i que cada cop estàmés present en la realitat del dia a dia, amb Toni Pou; cada època, el seu monstre,moderat per Marta Piñol; la por de l’altre, amb João França, i els mitjans decomunicació i la seva funció alimentant més desconfiança i visions unívoques, ambMarta Ballesta. Entre els ponents que participaran en les diferents sessions de debat hiha Brigitte Vasallo, Carmen Juares, Ferran Lalueza, Marta Dahó, Silvia Loewe, XavierGiró, Laura Aznar, Rosina Malagrida, Jean Wyllys, Liliana Arroyo i Ricard Bonastre.
Els monstres en la fotografia al Centre Cívic Golferichs
L’ArgumentaBCN d’enguany s’inicia al Centre Cívic Golferichs per parlar de monstres en la fotografia. La sessió tindrà lloc el proper dimarts 22 de març a les 19 hores i estarà moderada per Marta Piñol, especialista en cinema i fotografia. També hi participaran Marta Dahó, comissària d’exposicions amb una trajectòria marcada pel seu interès per les pràctiques fotogràfiques, i Ricardo Guixà, profesor de fotografia a la Universitat de Barcelona