L’ajuntament va promoure aquest projecte el 1991, una recreació de més de 400 m² de superfície d’una típica façana de l’Eixample, decorada pel col·lectiu francès Cité de la Création, especialitzat en la pintura mural.
Balcons de Barcelona és un llegat dels Jocs Olímpics. La paret que va quedar a la vista l’any 1989 quan es va urbanitzar la plaça de Pablo Neruda, la qual no va quedar a l’alçada d’una ciutat olímpica i cosmopolita que estava en creixement. En aquest moment d’auge de modificació paisatgística de la ciutat, es va proposar un gran enganyatall que, com exponent de la memòria, recrea una arquitectura barcelonina amb personatges històrics relacionats amb ciutat.
L’encant del mural, que des de pocs metres de distància sembla una façana real, l’aporten un bon grapat de personatges famosos que s’estan als balcons: Cristòfol Colom, Santiago Rusiñol, Àngel Guimerà, Margarida Xirgu, Joan Maragall, Pompeu Fabra, Antoni Gaudí, Ildefons Cerdà, Josep Tarradellas, Carmen Amaya, Mercè Rodoreda, Francesc Macià i Pau Casals, en són només uns quants.
Els personatges estan agrupats per afinitats, situats en els diferents balcons, amb una certa relació d’acord amb l’ús tradicional dels diferents nivells de l’edifici. A la planta baixa, les botigues les ocupen una llibreria, amb llibres d’autors barcelonins, una drogueria amb productes d’un dels patrocinadors i un bar, rèplica exacta de l’existent en el mateix edifici, a la façana del carrer.