La Mobile Week va néixer com un projecte de reunió d’artistes, científics, pensadors, enginyers, emprenedors i professionals de la indústria cultural per tractar els reptes i les oportunitats que presenta l’actualitat digital. Enmig d’una realitat pandèmica, no era fàcil imaginar un escenari que complís, amb èxit, l’objectiu de la iniciativa. Però l’organització ha fet de la tecnologia l’aliat idoni per crear un escenari de reunió com mai s’ha vist, i ens porta, així, la cinquena edició de la Mobile Week.
Del 15 al 21 de març es posaran sobre la taula qüestions com, per exemple, quines seran les habilitats digitals més demanades per al futur, com ha afectat la pandèmia el nostre ús de la tecnologia o fins a quin punt utilitzem internet de manera segura. S’hi donarà resposta a partir d’un programa format per experts que conduiran tallers, conferències i taules rodones en línia.
Impulsada pel Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb ajuntaments, administracions i entitats, la fira torna a la ciutat per convidar la ciutadania a reflexionar sobre diversos temes que relacionen el món digital amb el nostre dia a dia. Les activitats permetran als participants experimentar de primera mà l’impacte de l’ús de la tecnologia en les seves vides. L’objectiu és fer dels assistents els protagonistes de la Mobile Week 2021 fomentant l’aprenentatge i la interacció entre ells. D’aquesta manera, es democratitzen les oportunitats derivades de la revolució digital i es fan accessibles al conjunt de la població.
Privacitat i seguretat a internet
Un dels temes troncals d’aquest any és la seguretat de la informació. Experts i expertes ens donaran les claus per fer front a un món ple de perills digitals, que conviuen amb dades que circulen a la velocitat de la llum i eines de seguretat cada vegada més avançades.
Tallers: “Mites i veritats sobre la ciberseguretat”, “Com pot contribuir el blockchain a un millor periodisme?” i “Taller d’autodefensa digital”.
Conferències: “Ciberatacs: es poden prevenir?”, “Quines dades regalem al pressionar el botó ‘Acceptar’?” i “Menors i riscos a la xarxa. Enfocament pràctic”.
Habilitats professionals digitals
Cada vegada més les tecnologies protagonitzen el món laboral. Per aquest motiu, les companyies i els treballadors s’han de sumar a l’avenç digital per no quedar-se enrere. Ara, durant la Mobile Week, diferents professionals del sector ensenyaran les claus per tal que la societat s’adapti a nous entorns tecnològics des de l’edat escolar.
Tallers: “Competències digitals bàsiques per a famílies amb infants en edat escolar”, “Sigues el teu propi gestor” o “Com impulsar un projecte amb crowdfunding“.
Conferències: “Ensenyar i aprendre a través de la tecnologia”, “El talent digital”, “El professional híbrid: el candidat del futur” i “Reptes de l’educació en el context digital”.
El paper de la tecnologia durant la covid-19
Qui hauria dit que una pandèmia canviaria tant les nostres vides? Sens dubte, la nostra manera de treballar, comunicar-nos o entretenir-nos s’ha vist transformada de manera radical en els últims mesos. I la tecnologia, en aquesta època de canvi, hi té molt a dir, ja sigui aportant solucions que generin una realitat millor que l’anterior o eines que facilitin millores per a la ciutadania. Ara, els especialistes ens explicaran com fer front a la covid-19 amb la digitalització.
Tallers: “Tecnologia contra el malbaratament d’aliments”, “Solucions TIC davant la crisi sanitària”, “Entenent la mobilitat en temps de pandèmia”, “Màrqueting covid: Com detectar-lo, saber utilitzar-lo… i també quan evitar-lo” i “Big data per a la prevenció d’epidèmies”.
Conferències: “L’entreteniment i cultura a l’era postcovid”, “Innovar en temps difícils”, “La cooperació social: el motor de la salut” i “Telemedicina: la relació pacient-professional en les consultes virtuals”.
El cap de setmana, per a famílies
Per a aquesta edició, l’organització té preparades un grapat d’activitats pensades per a tota la família. Del 20 al 21 de març, nens i nenes podran aprendre els usos, els beneficis i els riscos de la tecnologia d’una manera dinàmica i divertida. L’anomenat Family Day té una programació especial, amb el jove youtuber Miquel Montoro (“Del camp a Youtube”), experiències plàstiques i visuals (“Crea el teu propi holograma”) o tallers de robòtica (“Crea la teva mà cibernètica” o “Construeix un robot dansaire”), entre d’altres.
L’accés és gratuït per al conjunt d’activitats. Consulteu aquí la programació del festival.