Barcelona es converteix aquesta tardor en la capital mundial del debat urbanístic postpandèmia

17/09/2021 - 13:36 h

Del 5 al 7 d'octubre Barcelona organitza les jornades internacionals "Superilla Barcelona-La ciutat després de la covid", un esdeveniment que aplegarà una trentena d'especialistes de tot el món i que serà un punt d’intercanvi per pensar com han de ser i com es volen construir les ciutats després de la pandèmia.

La iniciativa, de caràcter internacional, s’impulsa conjuntament entre l’Ajuntament de Barcelona i la fundació Placemaking Europe, una xarxa europea que treballa amb urbanistes, activistes, acadèmics, arquitectes i sociòlegs, entre d’altres, per fixar estratègies i investigar eines d’espai públic per fer les ciutats més sostenibles i habitables.

Entre els participants a les Jornades Superilla Barcelona hi haurà referents internacionals com Raquel Rolnik, relatora especial de les Nacions Unides sobre habitatge, Kate Raworth, autora de la teoria de “l’Economia del Donut”, Edward Glaeser, economista de la Universitat de Harvard i autor del llibre “El triomf de les ciutats” o Carolyn Steel, arquitecta i autora del llibre “Ciudades hambrientas”, entre d’altres.

Cap a ciutats més resilients

L’objectiu de les jornades és reflexionar sobre què ha canviat, què s’ha après i com s’han modificat els entorns urbans després de la situació desencadenada per la covid-19, i proposar mesures per avançar cap a ciutats més resilients i més sostenibles que siguin capaces d’afrontar amb solvència crisis futures.

L’esdeveniment dels dies 5, 6 i 7 d’octubre es es dividirà en un total de vuit sessions que giraran entorn de les temàtiques següents: “Una ciutat per qui l’habita: construint el dret a la ciutat”; “Ciutats lluitant contra l’emergència climàtica: lideratge i reptes”; “Una economia al servei de la ciutat i el planeta”; “Com s’alimenten les ciutats? Producció, consum i transformació del sistema alimentari”; “Estratègies urbanes: Caminant cap al futur de la ciutat”; “Carrers respirables: cap a una ciutat sense emissions”; “Mobilitat i emergència climàtica: grans infraestructures i oportunitats: una mobilitat del segle XXI a la ciutat”; i “Ciutat i cultura”.

Podeu consultar el programa complet aquí.

L’entrada per l’accés digital permetrà accedir a totes les sessions en vídeo amb temps real, mentre que l’espai Fossat del Mercat de Sant Antoni disposarà d’un nombre limitat de seients disponibles.

La participació, tant presencial com virtual, és gratuïta però requerirà inscripció prèvia al web: https://aftercovid.city/superillabarcelona/

T’esperem a les Jornades Superilla Barcelona per reflexionar plegats sobre les ciutats del futur.