Aquest nou pla vol incloure la interseccionalitat, la territorialització i la proximitat, sempre amb l’objectiu d’eliminar les desigualtats entre homes i dones i construir una ciutat feminista on les dones tinguin veu i capacitat de decisió i on se sentin protagonistes i en igualtat de condicions en la vida cultural, econòmica, social i política.
Per això és cabdal assegurar que el pla recull els principals reptes en matèria d’igualtat de gènere a la ciutat i que ho fa incorporant les necessitats, demandes, prioritats i experiències del màxim possible de dones, tenint en compte la nostra heterogeneïtat i diversitat. Per fer-ho possible, s’han organitzat cinc sessions participatives en línia centrades en els diferents eixos que es plantegen per al nou pla.
Primera sessió: 26 de maig
A la sessió “No deixem ningú enrere: polítiques econòmiques feministes davant la covid-19” analitzarem la situació actual, identificarem els reptes i fixarem línies de treball per assolir una economia que estigui al servei de les persones, que ens permeti avançar cap a una altra organització dels usos del temps, lluitar per un mercat laboral lliure de desigualtats, d’explotació i de discriminacions, posar fre a la feminització de la pobresa, combatre la bretxa digital de gènere i frenar la crisi climàtica i ecològica transformant el model productiu actual. Tot plegat, atenent a la realitat d’un moment complex com l’actual, caracteritzat per la crisi derivada de la pandèmia de la covid-19. Aquesta sessió tindrà lloc avui, 26 de maig, a les 16 hores, i hi ha temps per inscriure-s’hi fins avui a les 12 hores.
Segona sessió: 31 de maig
Dilluns que ve, dia 31 de maig, abordarem el tema “Veu i presència a les polítiques municipals: com fem la transversalitat de gènere?”. Aquí es buscarà identificar els reptes i definir les estratègies per fer avançar el canvi organitzatiu cap a un bon govern en termes d’equitat de gènere i treballar per la implantació de la perspectiva de gènere per tal que, com a resultat, la igualtat de gènere sigui realment una prioritat transversal en totes les polítiques municipals.
Tercera sessió: 1 de juny
La tercera sessió, prevista per al dimarts 1 de juny, porta per títol “Per una ciutat que garanteix els drets: cultura, memòria, educació i ciència”. A través d’aquests àmbits s’aprofundirà en la diagnosi i la definició d’objectius per a una ciutat que es reivindica com un espai de defensa i garantia dels drets humans i dels drets de les dones.
Quarta sessió: 15 de juny
La sessió del 15 de juny abordarà l’“Urbanisme i habitatge: espais urbans que posin la vida al centre i siguin més justos, igualitaris, segurs i sostenibles”. En aquesta sessió, des d’una perspectiva feminista i interseccional, es treballaran els reptes per avançar en els espais urbans que posin al centre la vida quotidiana, la facin més confortable i els barris siguin més justos, igualitaris, segurs i sostenibles.
Cinquena sessió: 29 de juny
Finalment, el dimarts 29 de juny es farà una sessió presencial centrada en “Prioritats i propostes: seguim avançant cap a una ciutat feminista”. Aquesta sessió tindrà un aforament limitat, i es vetllarà pel compliment de la normativa de seguretat i prevenció de la covid-19.
Trobareu tota la informació de les sessions i us hi podreu inscriure a través de la pàgina del nou pla al Decidim.Barcelona.
Us hi esperem, perquè sabem que sou imprescindibles.