El Bicibús s'estrena a l'Esquerra de l'Eixample

17/09/2021 - 13:15 h

Mobilitat. Al voltant de 200 persones han estrenat divendres 17 de setembre un trajecte de casa a l'escola amb bicicleta per fer un camí escolar més segur, agradable i pacificat.

El Bicibús arriba a l'Esquerra de l'Eixample. Al voltant de 200 persones han estrenat divendres 17 de setembre un trajecte de casa a l'escola amb bicicleta per fer un camí escolar més segur, agradable i pacificat. El servei està organitzat per les AFA de les escoles Joan Miró, Entença i Xirinacs i l'associació Camí Amic, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

Com si fos un autobús escolar es fan diverses parades a cada canvi de direcció per recollir alumnat cap a les escoles Joan Miró, Entença i Xirinacs. El Bicibús ha sortit del carrer Comte de Borrell-Tamarit i ha seguit per l’avinguda Mistral, Calàbria, ha girat pel carrer Diputació i pujat per Entença fins al carrer de Provença amb Roselló.

Agents de la Guàrdia Urbana en bicicleta i moto han acompanyat el grup, tancat per una patrulla en cotxe al darrera per garantir-ne la seguretat dels ciclistes en tot moment.

La segona trobada del Bicibús serà divendres 1 d’octubre, coincidint amb l’inici de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample.

Què és un Bicibús?

Aquesta modalitat de transport escolar està organitzada i coordinada per les famílies amb la participació del centre escolar i el suport municipal, teixint així comunitat educativa i amb els infants com a principals protagonistes. La posada en marxa del Bicibús té com a objectiu la promoció del canvi cap a la mobilitat activa i sostenible, però també porta implícita l’adquisició de noves habilitats per l’autonomia personal dels infants així com l’aprenentatge de valors fonamentals com la cooperació, el respecte i la col·laboració.

Contacte: bicibuseixample@gmail.com.