Les relacions entre les institucions municipals de les dues ciutats, la catalana i la xinesa, es remunten al 1988 i es van concretar el 2001 en una declaració d’agermanament. D’això ja en fa vint anys, una efemèride que se celebra durant els mesos d’octubre i de novembre amb el cicle Barcelona – Shanghai Bridge, que serà presencial i en línia i consta d’una vintena d’activitats.
El tret de sortida és aquest 15 d’octubre amb la presentació del conjunt d’actes i la celebració de l’Smart City Expo Shanghai. El gruix del programa, però, es desenvoluparà sobretot durant el mes de novembre amb activitats que giraran entorn d’àmbits significatius com les relacions comercials, els afers internacionals, la cultura o la innovació. Al darrere hi ha entitats públiques i privades de totes dues bandes, com són la Universitat Pompeu Fabra, Casa Àsia, l’Institut Confuci o Fira de Barcelona, establertes a Barcelona, i des de Xangai, el CCPTI, la Fudan University o la Biblioteca Miguel de Cervantes. Tanmateix, diverses activitats estan coorganitzades per entitats com el Port de Barcelona, la Cambra de Comerç, Acció, Prodeca o Turisme de Barcelona. També es podrà seguir una mostra de cinema xinès organitzada per l’Institut Confuci.
L’objectiu és crear un espai de debat i relació entre professionals, universitats, empreses i institucions públiques de les dues ciutats, que en l’actualitat són destacats centres de creativitat, disseny i atracció de talent i també tenen un vessant comercial de rellevància internacional. Xangai s’ha convertit en aquest temps en una de les grans megalòpolis mundials.
El cicle es clourà el 15 de novembre amb l’Smart Cities World Congress Expo Barcelona.
En trobareu més informació en aquest vídeo.
Consulteu el programa del cicle Barcelona – Shanghai Bridge.