El cicle de cinema Pantalla Barcelona torna a l'Eixample

20/10/2022 - 10:07 h

Del 27 d’octubre de 2022 al 28 de març de 2023, onze equipaments de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona participen en la novena edició del cicle cinematogràfic Pantalla Barcelona, una edició que enguany posa el focus en la ciutat, amb una mirada crítica i social.

A l’Eixample, podreu gaudir d’aquest cicle al Centre Cívic Fort Pienc.

Consulteu-ne el calendari o descarregueu el programa complet en PDF amb totes les pel·lícules detallades.

El millor cinema creat i produït a la ciutat

La cartellera d’aquesta tardor, que es podrà veure durant cinc mesos, continua fent arribar als barris el millor cinema creat i produït a Barcelona i Catalunya, amb un seguit de pel·lícules que, en alguns casos, ja no estan disponibles al circuit de cinemes de Barcelona. És, per tant, una oportunitat única per tornar a veure aquests films en pantalla gran.

Una cartellera diversa i eclèctica

La cartellera d’aquesta tardor inclou nou films centrats en la vida a Barcelona i la seva gent, tot i que també ens trasllada a altres latituds per tractar temes universals, propis de les societats urbanes contemporànies.

Reflexionarem sobre la ciutat a través de quatre documentals: Cantando en las azoteas (Enric Ribes, Espanya, 2022), City for sale (Laura Álvarez, Espanya, 2018), Robin bank (Anna Giralt, Espanya, 2022) i Waiting for Barcelona (Juho-Pekka Tanskanen, Espanya, 2018), així com des de cinc films de ficció: El inconveniente (Bernabé Rico, Espanya, 2020), Ema (Pablo Larraín, Xile, 2019), Frederica Montseny, la dona que parla (Laura Mañá, Espanya, 2021), Las leyes de la frontera (Daniel Monzón, Espanya, 2021) i Los miserables (Ladj ly, França, 2019).

Activitats complementàries

El Pantalla Barcelona amplia la reflexió més enllà de les seixanta-una projeccions previstes per a aquesta temporada i proposa un programa d’activitats complementàries amb un seguit de col·loquis i tallers, oberts i gratuïts, que ajudaran a aprofundir en els temes plantejats a través de les pel·lícules. Les converses també seran una porta d’entrada al món del cinema sota el guiatge dels professionals que s’hi dediquen, mentre que els monogràfics serviran per posar en pràctica diversos àmbits de la creació audiovisual, com l’animació, la realització, el maquillatge i la crítica cinematogràfica.

Més informació