La festa torna als claustres i patis de l’Eixample, amb l’ou com balla, les catifes florals, el panoli i els guarniments de flors i cireres. Enguany, l’ou com balla s’ha hagut d’adaptar al context de la sequera i les entitats han buscat diferents solucions, com minimitzar la quantitat d’aigua utilitzada en els casos en què es pot reciclar per regar, mantenir les fonts seques però ben ornamentades de flors o fins i tot fer ballar l’ou amb l’aire!
Activitats a l’Eixample
L’ou com balla al claustre de la Basílica de la Puríssima Concepció
C. de Roger de Llúria, 70
Dijous 8, de 8 a 21 h
De divendres 9 a dijous 15, de 8 a 13 h i de 17 a 21 h.
L’ou com balla del Col·legi Escolàpies Llúria
C. d’Aragó, 302
De dimarts 6 a divendres 9, de 9.30 a 18 h.
Catifa floral i l’ou com balla al Seminari Conciliar de Barcelona
C. de la Diputació, 231
Dimecres 7, de 15 a 20 h
Dijous 8 i divendres 9, de 9 a 20 h
Dissabte 10, de 9 a 13.30 h
Guarniment de l’ou com balla a càrrec de PSM Viver del Rec. Guarniment de la catifa floral a càrrec de seminaristes i col·laboradors del Seminari.
La festivitat del Corpus a Barcelona
La festivitat del Corpus, una de les més antigues del calendari festiu i tradicional de Barcelona, tornarà a omplir la ciutat de flors i activitats culturals i recreatives. A partir del dia 1 de juny, i amb el dia 8, dijous del Corpus, com a data central, les ornamentacions florals i l’art efímer ocuparan un any més un lloc destacat a l’agenda de la ciutat. Aquest any, la programació accentua la seva dimensió cultural amb un programa articulat al voltant dels gremis i confraries, implicats des de l’origen en una festa que a Barcelona ja té més de 700 anys (es va començar a celebrar el 1320) i que té la declaració de Festa Patrimonial d’Interès Nacional.
Us animem a gaudir d’aquesta festivitat històrica i plena de simbolisme.