Els dies 5, 6 i 7 d’octubre tindran lloc les jornades internacionals ‘Superilla Barcelona-La ciutat després de la covid’, un esdeveniment que pretén ser un punt d’intercanvi per pensar com han de ser i com es volen construir les ciutats després de la pandèmia.
Durant les jornades es reflexionarà sobre què ha canviat, què s’ha après i com s’han modificat els entorns urbans després d’aquesta situació excepcional, com a punt de partida per debatre sobre com han de ser les ciutats del futur. És el moment de repensar les ciutats, de debatre com volem que siguin i com cal intervenir en elles per situar els ciutadans, les seves necessitats, les seves relacions socials i les seves transaccions de proximitat al cor del desenvolupament futur.
Per buscar la millor forma d’aconseguir-ho un grup de personalitat es reunirà entorn de les jornades Superilla Barcelona. Entre elles la mateixa alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, però també vindrà des de Chicago la coordinadora de polítiques i investigació del Movement for Black Lives, Amara Enyia. Les acompanyaran, entre molts altres, el tinent d’alcalde per a l’Espai Públic, el Transport i la Mobilitat de París, David Belliard, l’arquitecte britànica i autora del llibre Hungry City: How Food Shapes Our Lives, Carolyn Steel, o el coordinador de Política Alimentària de Milán i president del Grup de Treball d’Eurocities sobre Alimentació, Andrea Magarini.
Superilla Barcelona està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i la fundació Placemaking Europe, una xarxa europea que treballa amb urbanistes, activistes, acadèmics, arquitectes i sociòlegs, entre d’altres, per fixar estratègies i investigar eines d’espai públic per fer les ciutats més sostenibles i habitables.
El tret de sortida de les jornades tindrà lloc el 5 d’octubre a les 17 hores. A partir d’aquí se succeiran un total de 8 sessions on es debatrà sobre temes que tenen a veure amb la ciutat habitable; un nou model econòmic per la ciutat; la ciutat pública; la ciutat respirable i inclusiva; la ciutat connectada; o sobre la cultura, la ciutat i la gentrificació, entre d’altres.
Durant les jornades hi haurà presentacions de projectes, vídeos i altres esdeveniments, com un diàleg d’alcaldes sobre com implantar estratègies flexibles i resilients per adaptar les ciutats a les condicions canviants relacionades amb les amenaces epidemiològiques o altres crisis que es puguin donar en el futur.
Hi ha dues maneres de participar com a públic a les jornades Superilla Barcelona: presencialment i digitalment. Superilla Barcelona tindrà un nombre limitat de seients disponibles a l’Espai Fossat – Mercat de Sant Antoni, mentre que l’accés digital permetrà participar a totes les sessions en vídeo en temps real. Per participar-hi es requerirà inscripció prèvia.