El programa d'art contemporani Temporals torna a la Casa Elizalde

17/01/2024 - 10:17 h

El Centre Cultural acull les exposicions "The Opposite Sea", al gener i febrer, i "De Pedra", els mesos de setembre i novembre.

El programa Temporals és un programa itinerant de projectes d’art contemporani als barris de Barcelona. El seu objectiu és crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. La nova edició reflexiona sobre el futur de la humanitat.

El Centre Cultural La Casa Elizalde, al barri de la Dreta de l’Eixample, exposa a partir del 17 de gener la primera de les dues noves propostes d’arts visuals que acollirà durant el 2024.

“The Opposite Sea”
Del 17 de gener al 24 de febrer

L’artista, Fabrizio Contarino, convida a qüestionar la mirada que es té del mar Mediterrani que pot ser sinònim de contemplació, llibertat i gaudi, però també de lloc de trànsit, fronteres i conflicte. Presenta una instal·lació hipnòtica construïda a partir de la repetició d’imatges del mar que ens endinsa en els moviments de les seves aigües i ens arrossega a la deriva confrontant-nos amb la pregunta: què significa el lloc oposat al mar? I si existeix, com podríem habitar-lo?
Inauguració: dimecres 17 de gener , a les 19 h

L’exposició compta amb un seguit d’activitats complementàries:

Inauguració: dimecres 17 de gener , a les 19 h.

Taller Paisatges intercanviables. Mediterrani, des del comú a “l’altre”: dimecres 31 de gener i dimecres 7 de febrer, a les 19 h. A càrrec de Fabrizio Contarino. Reserves.

Activitat familiar Els mars de l’Eixample: dissabte 17 de febrer, a les 11 h. A càrrec de Judit López. Reserves.

Performance de cloenda de l’exposició amb la col·laboració del GAC, el Grup d’Acció Creativa de L’Eix Jove: dimecres 21 de febrer, a les 18.30 hores. Reserves.

“De Pedra”
Del 18 de setembre a l’1 de novembre

Quan mirem una imatge hi projectem les nostres experiències i records, i és així com contribuïm a la construcció del seu significat. Aquesta capacitat evocadora de la imatge fotogràfica dona origen a aquesta instal·lació visual. Mònica Roselló i Jordi Guillumet presenten un relat elaborat a base d’imatges de l’arxiu dels artistes, que muta amb la presència de cada visitant. La mostra permet experimentar el procés de construcció dels records i intervenir físicament en el contingut projectat, posant en relleu el paper actiu de l’observador.

El programa Temporals es complementa a Barcelona amb cinc projectes expositius més que es poden veure durant el 2024 a diversos centres cívics de la ciutat.