Diversos mercats de la ciutat acullen durant aquest mes l’exposició ‘Paisatges Alimentaris’. La mostra s’emmarca en la celebració de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible,i té com a objectiu promoure l’interès dels joves vers la gastronomia saludable, pròxima i de temporada així com el despertar de la seva consciència respecte a la crisi climàtica i les problemàtiques que se’n deriven d’un consum poc sostenible.
Per desenvolupar l’activitat, es va treballar amb nens i nenes participants dels casals d’estiu organitzats per Fundesplai. Durant el taller cada nen i nena va interpretar una recepta de temporada a través de la tècnica del collage.
En total, l’activitat va donar com a resultat 120 collages, elaborats per 120 nens d’edats compreses entre 6 i 12 anys, provinents de 7 centres de les localitats de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Per al desenvolupament de l’activitat es van seleccionar 8 receptes, dues per cada temporada, elaborades amb productes locals i de proximitat.
L’exposició es podrà veure fins al dia 26 de desembre a les pantalles dels mercats de l’Estrella, LLibertat, Clot, El Ninot, Sants, La Guineueta, Provençals, Les Corts, Hostafrancs, Concepció, Abaceria, Marina, Guinardó i Lesseps.
- 1a setmana (a partir del 29 de novembre). Paisatges d’estiu: gaspatxo i torrada d’escalivada
- 2a setmana (a partir del 6 desembre). Paisatges de primavera; arròs amb sípia i truita de patates
- 3a setmana (a partir del 12 de desembre). Paisatges de tardor: canelons d’espinacs i crema de carbassa
- 4a setmana (a partir del 20 de desembre). Paisatges d’hivern: coca de Carxofes i sopa de bolets
El projecte ‘Paisatges Alimentaris’ s’emmarca dins de les activitats artístiques de la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible. Un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona mitjançant el Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.