Els mercats se sumen a la campanya "Posa't la Gorra!"

02/11/2022 - 10:03 h

Dissabte 5 de novembre, de 10 a 14 h, voluntaris de l’Associació de Nens i Nenes amb Càncer (AFANOC) vendran gorres  als mercats de la ciutat amb motiu de la campanya d’aquest any del “Posa’t la Gorra!”.

Els mercats que hi participen són: Sant Antoni, Santa Caterina, Sant Andreu, La Mercè, Concepció, Montserrat, Sants, Trinitat, Les Corts, Llibertat, Lesseps, Carmel, Horta, La Marina, Vall Hebron, Guineueta, Poble Nou, Meridiana, Felip II, Canyelles i Provençals.

Diumenge 13 de novembre, de 10 a 14h, arriba al Poble Espanyol la festa del “Posa’t la Gorra!”. Per accedir-hi és imprescindible tenir la nova gorra que es vendrà per 8 €. Aquest any, la festa s’avança un mes amb relació a altres anys per ubicar-se en un espai tan emblemàtic com el Poble Espanyol.

Per dinamitzar l’escenari es comptarà amb l’actor i humorista Peyu, amb actuacions en directe dels grups infantils Ambauka i Lali Begood, i amb la participació exclusiva d’algunes de les veus més eufòriques del panorama català. A més de l’actuació del grup Beta de Super 3.  El moment més important de la festa esdevindrà amb la lectura del manifest a càrrec de joves i infants que han viscut la realitat de la malaltia, acompanyats de la junta d’AFANOC i els representants institucionals. I com a novetat, enguany es farà una cursa d’orientació per a totes les edats que vorejarà el perímetre del recinte del Poble Espanyol.

Aquest any l’artífex català Xevi Gallego s’ha encarregat de dissenyar la gorra amb una estètica i un traç característics. Un artista que ha fet dels monstres una font d’inspiració. Gallego explica que “els meus monstres són ferotges, però sobretot són simpàtics i curiosos”. I és que, acceptant allò que ens espanta, s’aprèn a treure i treballar la mateixa fortalesa.

L’objectiu de la campanya és donar a conèixer la realitat al voltant dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. I també recaptar fons amb la finalitat de mantenir els serveis que l’AFANOC ofereix gratuïtament per millorar les seves condicions a l’hospital, donant suport psicosocial, i per mantenir La Casa dels Xuklis, un recurs temporal per a les famílies que s’han de desplaçar perquè els seus fills i filles rebin tractament als hospitals de referència.