L'Eixample i Sants-Montjuïc encapçalen els vots dels Pressupostos Participatius

21/06/2021 - 20:00 h

Participació. Més de 9.000 veïns i veïnes han votat els projectes d’inversió que es duran a terme als barris del districte de l'Eixample.

Els primers pressupostos participatius de la ciutat han culminat amb deu dies de votació en què han participat gairebé 40.000 veïns i veïnes de la ciutat, ja sigui a través de la plataforma Decidim Barcelona o en algun dels punts de suport a la votació. Un total de 184 propostes ciutadanes van arribar a la fase final, i es destinaran 30 milions d’euros del pressupost municipal a impulsar 76 projectes a tots els districtes.

Pel que fa als districtes amb més participació, Sants-Montjuïc i l’Eixample han aconseguit tenir 9.000 votants cadascun, seguits de Sant Martí, amb prop de 8.000 veïns i veïnes participants. Els projectes més votats a cada districte es faran realitat durant els propers anys, amb una inversió de 30 milions d’euros, que es destinarà als barris, 3M€ a l’Eixample. Aquests són els vuit projectes que es materialitzaran:

 • Ampliem la xarxa d’eixos verds de l’Esquerra de l’Eixample
  Vots: 2.816. Pressupost: 875.000 €. Presentació en vídeo.
 • Impulsem cinc ecoxamfrans al carrer d’Aragó
  Vots: 2.805. Pressupost: 300.000 €. Presentació en vídeo.
 • Fem els parcs més accessibles per a tots els infants
  Vots: 2.676. Pressupost: 200.000 €. Sense vídeo.
 • Posem fi a les autopistes a l’Esquerra de l’Eixample
  Vots: 2.516. Pressupost: 380.000 €. Presentació en vídeo.
 • Obrim carrils bici a la plaça de Catalunya
  Vots: 2.332. Pressupost: 600.000 €. Presentació en vídeo.
 • Fem més verda i jugable la plaça del Doctor Letamendi
  Vots: 2.104. Pressupost: 250.000 €. Sense vídeo.
 • Fem més verds i jugables els entorns de les escoles Els Llorers i L’Arbret
  Vots: 1.738. Pressupost: 120.000 €. Presentació en vídeo.
 • Pacifiquem els entorns escolars del carrer d’Entença
  Vots: 1.687. Pressupost: 270.000 €. Presentació en vídeo.

Projectes seleccionats fins a esgotar la dotació pressupostària assignada

Cada persona participant ha pogut votar, del 10 al 20 de juny, els projectes de dos districtes diferents: el seu, on està empadronada, i un segon de la seva elecció. A cada districte s’ha pogut repartir la dotació pressupostària assignada entre tants projectes com es volgués fins a esgotar-la.

Un cop recollides totes les votacions, s’ha fet una llista dels projectes de cada districte segons el nombre de suports que han obtingut. D’aquesta llista s’han seleccionat els projectes amb més suports fins a esgotar la dotació pressupostària. Així, es pot donar el cas que un projecte que ocupa la tercera plaça a la llista no hagi estat seleccionat perquè sobrepassa el pressupost restant, de manera que es mira el següent projecte més votat que s’ajusti a l’import.

Projectes escolars, pacificació i més verd

La major part de les categories de projectes que van arribar a la fase de votació han aconseguit mantenir algun projecte final. Les categories amb més projectes són les relacionades amb equipaments educatius i entorns escolars, amb 14 projectes seleccionats, la pacificació o remodelació de carrers, amb 12, o els espais verds i horts urbans, amb 11 projectes.

Un any i mig de participació ciutadana

La fase de votació dels pressupostos participatius ha culminat un procés que ha durat més d’un any. Si bé ara han votat els pressupostos prop de 40.000 veïns i veïnes, les fases de proposició, debat i priorització han implicat un total de 64.571 persones. A més, el web decidim.barcelona, des del qual s’ha pogut fer el seguiment i votació durant tots aquests mesos, ha acumulat 56.578 registres nous.

Trobareu tota la informació dels resultats dels pressupostos participatius al web decidim.barcelona.