És hora de triar els guanyadors dels Pressupostos Participatius de l'Eixample!

04/06/2021 - 11:45 h

Pressupostos participatius. Del 10 al 20 de juny podràs votar els que més t'agradin fins esgotar el pressupost assignat al districte: 3.000.000 d'euros.

Ha arribat el moment de decidir el futur dels barris! Del 10 al 20 de juny la ciutadania pren la paraula en la fase de votació dels Pressupostos Participatius de Barcelona.

Entre els 19 projectes que han entrat en la fase de priorització dels Pressupostos Participatius destaquen especialment 5 projectes amb més suports a la fase decisòria: 

  • L’adequació dels patis escolars a través de la naturalització per mitigar els efectes del canvi climàtic i l’adequació com a espais comunitaris d’oportunitats educatives, de coeducació i d’igualtat.
  • La compra i reforma d’un local per l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí.
  • Guanyar dos espais a l’Esquerra de l’Eixample mitjançant l’obertura i millora dels patis de les escoles Auró i Diputació, reconvertint-los en espais saludables, ombrejats i frescos oberts al veïnat.
  • Millora dels entorns escolars de 4 centres escolars del carrer Londres: Escola Mallorca, Escola Bressol Londres, Escola Sagrada Família i Escola IPSE.
  • Reforma del carrer d’Entença per reduir el trànsit en els entorns escolars.

Al districte s’hi destinaran 3.000.000 euros per poder executar els que s’aprovin definitivament el mes de juny, dels 30 milions destinats per a tota la ciutat. Així, el 50% s’ha repartit a parts iguals entre els 10 districtes, i el 50% restant s’ha distribuït segons quatre criteris demogràfics i socioeconòmics tals com la població, la renda familiar disponible, la densitat neta, l’esperança de vida i la superfície.

L’Eixample és el segon districte amb més suports

El barri amb més projectes seleccionats és la Nova Esquerra de l’Eixample

A més dels projectes presentats a títol particular, bona part de les propostes seleccionades són d’associacions de famílies de diferents escoles del districte. Així es demana també repensar i transformar els espais d’accés a les escoles Els Llorers i L’Arbret de l’Eixample adaptant-los a les necessitats dels infants, convertir el passatge Pla en una zona compartida verda, lúdica i d’aprenentatge per a l’Escola Concepció i el barri de la Dreta o pacificar el carrer Ali Bei per millorar els entorns de l’escola Fort Pienc.

Punts de suport a la votació i exposició dels projectes prioritzats

Del 14 al 20 de juny, els centres cívics Sagrada Família i Cotxeres Borrell seran punts de suport a la votació dels pressupostos participatius, habilitats per a aquelles persones que requereixen ajuda per votar a la plataforma digital Decidim.barcelona.

Horari del servei de suport a la votació:

  • De dilluns 14 a divendres 18 de juny, de 17 a 20 h
  • Dissabte 19 de juny, de 10 a 14 h
  • Diumenge 20 de juny, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Exposició dels projectes

En els mateixos equipaments, del dia 10 al 20 de juny, podreu visitar l’exposició dels projectes del districte objecte de votació. L’exposició recull els 19 projectes seleccionats amb un petit resum de les propostes i el seu pressupost. Estarà oberta al públic en el mateix horari d’obertura habitual dels centres cívics i en l’horari del servei de suport a la votació indicat en el paràgraf superior.

Paral·lelament, durant aquests dies hi haurà uns punts d’informació mòbil passejant-se pels barris de l’Eixample del 10 al 19 de juny.

On puc trobar els punts mòbils?

A més dels punts de suport als dos centres cívics, des del 10 de juny un punt mòbil voltarà pels barris del districte per informar i donar suport a la votació final dels pressupostos participatius. El calendari de l’itinerari es pot consultar al FAQS del Decidim.barcelona.