Estrenem la plaça dedicada a la sindicalista antifeixista Conxa Pérez

21/06/2021 - 20:19 h

Homenatge. La descoberta de la placa es farà dissabte 3 de juliol a les 10 h a la Superilla de Sant Antoni, amb un aforament limitat per garantir la distància de seguretat.

La placeta que es troba a la confluència dels carrers de Tamarit i del Comte Borrell, a la superilla de Sant Antoni, portarà el nom de Conxa Pérez Collado (Barcelona, 1915 – 2014), una sindicalista lligada durant molts anys al barri a través del Mercat de Sant Antoni. La descoberta de la placa es farà dissabte 3 de juliol, a les 10 h. En el decurs de l’acte es retrà un homenatge de record a la seva vida i se celebrarà una actuació musical a càrrec de Sabina Witt.

Nascuda al barri de les Corts, als 13 anys va començar a treballar en fàbriques i molt aviat va ser una sindicalista destacada i militant de la CNT i de la FAI. Durant la Guerra Civil, es va implicar en la defensa de la República, tant al front com a la reraguarda. Després de la guerra, va passar pel camp de concentració d’Argelès, i va tornar a Barcelona el 1942. Ja a Catalunya, va ser empresonada a la presó de dones de la Reina Amàlia per combatre el feixisme. Durant 50 anys va estar al capdavant d’una parada als Encants del mercat de Sant Antoni, on amagava companys, propaganda i material clandestí, i que va ser punt de trobada de militants anarquistes.

El nom de la sindicalista catalana va ser triat per la Vocalia de Dones i de Memòria Històrica de Sant Antoni i aprovat pel Ple del Districte de l’Eixample el 7 de març de 2019, amb l’objectiu de continuar feminitzant el nomenclàtor de carrers de Barcelona.

Aforament limitat en la descoberta de la placa

Donat l’actual context sanitari, l’aforament de l’acte es limita a un màxim de 40 persones per tal de garantir la distància de seguretat. Per assistir-hi cal fer la inscripció en aquest enllaç