En aquesta edició han participat els estudiants d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), coordinats pel director de l’Àrea d’Accessibilitat de la facultat, el professor Enrique Rovira Beleta.
L’acte de cloenda va ser presentat per les conselleres de Comerç, Turisme i Promoció Econòmica, Isabel Pallejà, i de Diversitat Funcional del districte de l’Eixample, Marta Sendra, les quals van ressaltar la sensibilització, tant d’alumnes com dels comerciants, envers la discapacitat.
El projecte s’ha mantingut ben viu, tot i la situació de pandèmia, incorporant totes les mesures de seguretat i enfortint encara més el treball de col·laboració entre tots els agents implicats.
A partir de la metodologia d’aprenentatge servei, els i les estudiants d’arquitectura i les persones amb discapacitat treballen plegades per analitzar el nivell d’accessibilitat física i comunicativa dels comerços de la ciutat i oferir a comerciants i comerciantes propostes de millora, amb el suport de professionals de la universitat i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), impulsor del projecte.
L’estudiant realitza una pràctica de mobilitat en cadira de rodes i antifaç/bastó per a persones cegues, per tal d’experimentar les dificultats i necessitats que tenen les persones amb diferents capacitats.
El projecte CASBA contribueix a fer de Barcelona una ciutat més inclusiva i més accessible. “Hi guanyem totes i tots, les persones amb discapacitat, les persones grans, els i les comerciants i tota la ciutat”, ha destacat Joan Ramon Riera, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l’IMPD. El projecte, va puntualitzar, “aposta per la vida independent de les persones i això implica la vida al carrer i al comerç”.