Jornada de portes obertes al Taller Masriera

13/10/2020 - 11:29 h

El Taller Masriera, una de les joies amagades del barri de la Dreta de l’Eixample, i ara propietat de l’Ajuntament de Barcelona, es podrà visitar dissabte 24 d'octubre durant el 48h Open House Barcelona, festival d’arquitectura que celebra la seva onzena edició. El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample col·laboren activament en l’organització d’aquesta jornada de portes obertes.

Aquesta és la primera vegada que es podrà veure aquest edifici singular adquirit el passat mes de juliol per l’Ajuntament de Barcelona i que serà destinat a equipaments comunitaris del barri. Per raons de l’estat de conservació de l’edifici i de seguretat, la visita seguirà un petit circuit i permetrà veure només els espais delimitats, com ara l’antic teatre. Caldrà inscripció prèvia i hi haurà places limitades per complir amb les condicions sanitàries i d’aforament  imposades per la Covid-19.

La finca, d’estil neoclassicista, està catalogada com a bé cultural d’interès local. És obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas i va ser construït l’any 1882 com a taller de pintors i escultors. L’objectiu és destinar-la a equipaments comunitaris del barri un cop faci un procés participatiu per definir els seus usos i es pugui executar el projecte de rehabilitació integral necessari.

La principal característica del Taller Masriera és la seva singularitat, tant pel que fa a l’estil com al seu entorn, i el jardí que té davant. Consta de planta baixa, dues plantes de pis i planta soterrani, amb una superfície de sòl de 1.356 m²  i una superfície construïda de 1.861 m².

Visita amb el 48h Open House BCN

Dissabte 24 d’octubre el veïnat i tota persona interesada podrà visitar l’edifici prèvia inscripció al correu contacte@plataformamasriera.cat , en una jornada de portes obertes amb un programa d’activitats sota el marc del 48 h Open House Barcelona, que se celebra els dies 24 i 25.

Programa

De 11.30 a 12.45 h · Pintura meditativa amb bols de quars i gong (RECREARTE amb Esther Ramos (Amb inscripció prèvia)

De 13 a 14.30 h · Música

De 17 a 19 h · Trobada de la Plataforma Masriera (presentació i debat sobre models de gestió d’equipaments públics)

De 17 a 20 h · Betupallaso (animació al carrer)

De 19.30 a 20 h · Jam session blues amb CAPIBOLA

De 20.30 a 21 h · El Taller Masriera per al barri (mappings a la façana i mitgeres. Direcció Toni Mira. COAC)

De 21.15 a 22.45 h · Jam session blues amb CAPIBOLA