Es tracta d’un cicle d’activitats que ens convida a reflexionar sobre el sensellarisme a la ciutat. Ha estat creat conjuntament amb el Centre Cívic Fort Pienc i la Fundació Arrels. Inclou:
Exposició Dones sense llar. Històries de supervivència
Del 3 de novembre a l’1 de desembre
Aquesta exposició creada per Claudia Frontino ens mostra la història de vuit dones fortes, valentes i resilients que expliquen com és viure sense casa o sense un habitatge digne a Barcelona i que donen el seu testimoni per contribuir a la desestigmatització dels seus casos i dels de tantes altres dones.
Visita guiada a l’exposició a càrrec de Claudia Frontino, autora de l’exposició.
Dimarts 22 de novembre, a les 18.30 h
Després de la visita, a les 19 h, es farà una taula rodona al voltant del tractament del sensellarisme des dels mitjans de comunicació. Quines són les bones pràctiques a seguir quan es publiquen notícies sobre sensellarisme als mitjans de comunicació? Quins són els reptes i impediments amb què es troben els i les professionals en el seu dia a dia quan informen i parlen de les persones sensellar?
Amb la participació de Natalia Vila, periodista i redactora de societat del diari Ara, Oriol Soler, periodista de la cadena Ser Catalunya, especialitzat en desigualtats i exclusió social, i Clàudia Frontino, autora de l’exposició.
#Visibles. Històries de vida
Dijous 24 de novembre, 19 h
Projecció i cinefòrum a càrrec de Teo Vázquez (participació en línia), artista, membres d’Arrels i l’Associació Lola no estàs sola, i Anna Maria Llovet i Alfredo Pascual, persones ateses per Arrels Fundació i protagonistes de #Visibles.
Moltes persones sense llar expliquen que se senten invisibles. Per trencar aquesta invisibilitat, Arrels Fundació ha impulsat el projecte #Visibles, amb la col·laboració de l’artista Teo Vázquez. A través de grans murals instal·lats en diferents façanes de Barcelona, ens proposa conèixer la història del Germán, l’Alfredo, l’Anna Maria i fins a tretze persones que han viscut al carrer.
Se celebrarà a la Sala d’actes Fort Pienc. Accés lliure. Cal inscripció prèvia.
Més informació al web de la Biblioteca Fort Pienc.